Agenda


 • Cleanup Winkelcentrum Nova, Kanaleneiland Utrecht

  zondag

  Op zondagmiddag 14 april (14.00 - 15.30 uur) organiseren we een cleanup rond het Winkelcentrum Nova in Kanaleneiland / Park Transwijk Utrecht. Iedereen is welkom om mee te komen helpen, ook niet-leden! Kom je ook?

  Er ligt veel zwerfvuil in Utrecht. Dieren kunnen erin verstrikt raken of erin stikken. Plastic draagt bij aan de plastic soep en vervuiling van het milieu met o.a. microplastics. Wist je dat wij met ons voedsel, drinkwater en via lucht elke week een pinpas aan plastic binnen krijgen?! Daarom organiseren we weer een cleanup.

  We verzamelen om 14.00 uur bij Winkelcentrum Nova in Kanaleneiland, bij de fietsenrekken vlakbij de hoek Beneluxlaan / Churchilllaan. Iedereen is van harte welkom om mee te komen helpen, ook niet-leden! Daarna gaan we cleanuppen in het Winkelcentrum en / of in het nabijgelegen Park Transwijk.

  Wij zorgen voor vuilniszakken en een aantal knijpstokken en peukenpincetten. Heb je zelf een knijpstok of rubber handschoenen? Neem die dan mee.

  Na afloop kunnen we, met wie wil, gezellig nog wat drinken of eten (op eigen kosten) bij Karma Kebab, Kanaalweg 50, 3526 KM Utrecht. Dat is zo’n 6 minuten fietsen vanaf het Winkelcentrum. We hebben daar om 16.00 uur gereserveerd. Als je op de fiets komt, kun je mee fietsen, anders kun je er op eigen gelegenheid naartoe.

  Aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag door jezelf op Facebook op ´gaat´ te zetten in het FB-evenement: https://www.facebook.com/share/UM4QtjYBudF2Q1AK/?mibextid=9l3rBW
  of via een mailtje naar: utrechtstad@partijvoordedieren.nl
  We hebben ook een Signal-groep voor onze cleanups. Via deze link kun je daarvan lid worden.

  Wil je graag mee met wat drinken of wat eten, geef dat dan graag even van tevoren door in verband met de reservering.

  14 april , 14:00 - 15:30
  Winkelcentrum Nova Kanaleneiland. Aansluiten borrelen bij Karma Kebab.
 • Lezing: Feiten, Fabels & de Rol van de Wetenschap

  maandagavond

  “Vissen hebben toch geen gevoel”
  “Brandnetels zijn ook natuur”
  “We hebben nog 30 jaar de tijd om klimaatverandering tegen te gaan”

  Wat is waar? Hoe gaan we om met fabels en fake news? En welke rol speelt wetenschappelijke kennis in het debat over dierenwelzijn, natuur en klimaatverandering?

  Partij voor de Dieren Utrecht organiseert een interessante avond waarbij we ingaan op deze vragen.
  Vera Sýkora, directeur van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren (de NGPF), en Hans Ossebaard, actief bij Scientist Rebellion en expert op gebied van ‘Planetary Health' delen hun ervaringen en ideeën.

  Ben je nieuwsgierig naar hun antwoorden, wil je zelf beter beslagen ten ijs komen als je hoort dat er onwaarheden verspreid worden, of wil je meedenken over dit onderwerp? Je bent van harte welkom!
  Het belooft een hele leerzame en inspirerende avond te worden!

  Toegang is gratis en iedereen is welkom! Meld je aan via het Aanmeldformulier

  Facebook event: Lezing Feiten, Fabels & de Rol van de Wetenschap

  15 april , 20:00 - 22:00
  De Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht
 • Mars tegen dierproeven in Rotterdam

  zaterdagmiddag

  De Partij voor de Dieren doet mee aan de Mars tegen dierproeven in Rotterdam. We steken de honderdduizenden proefdieren die lijden in laboratoria in Nederland en België een hart onder de riem.
  Frank Wassenberg, onze nummer 2 op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen, is ook bij de actie en zal spreken.

  20 april , 13:00 - 16:30
  Rotterdam, op het Weena 702 (tegenover het Centraal Station en voor de ingang van vegan restaurant Jack Bean)
 • Leesclub afdeling Utrecht

  vrijdagavond

  Iedere laatste vrijdag van de maand komt de leesclub samen om een boek te bespreken. Deze maand bespreken we: Beledigende Broccoli 2.0: over de kloof tussen hoopvollen en hooplozen - Tim 'S Jongers.

  De leesclub is voor leden en de toegang is op basis van donatie. Meld je aan via leesclubpvddutrecht@gmail.com als je aanwezig wil zijn en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten.

  26 april , 19:30 - 21:00
  Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60
 • Europa 2024: krachtig(e) stemmen voor Dier en Natuur

  zondagmiddag

  Op zondagmiddag 12 mei organiseren we een bijeenkomst voor alle Utrechtse leden met als thema de Europese verkiezingen in juni.
  Waarom zijn deze verkiezingen zo belangrijk? En hoe ziet ons Europese verkiezingsprogramma eruit?
  Als hoogtepunt komt een kandidaat op de lijst voor de aankomende Europese verkiezingen vertellen over het werk en de successen van de EU-fractie. Dé kans om een inkijkje te krijgen in het Brusselse en al jouw vragen over de Europese politiek te stellen!

  Meld je aan via deze link: Aanmeldformulier Europa 2024

  12 mei , 13:30 - 17:00
  LE:EN, Heuveloord 140, Utrecht
 • Viering 10 jaar in de gemeenteraad Utrecht

  zaterdag

  We vieren dat PvdD tien jaar vertegenwoordigd is in de gemeente Utrecht.
  Meer details volgen later.

  25 mei
  Stadhuis
 • Leesclub afdeling Utrecht

  vrijdagavond

  Iedere laatste vrijdag van de maand komt de leesclub samen om een boek te bespreken. Deze maand bespreken we: Tussen werelden - Juli Zeh en Simon Urban.

  De leesclub is voor leden en de toegang is op basis van donatie. Meld je aan via leesclubpvddutrecht@gmail.com als je aanwezig wil zijn en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

  31 mei , 19:30 - 21:00
  Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60
 • Utrecht Canal Pride

  zaterdagmiddag

  De Partij voor de Dieren staat voor mededogen, tolerantie en respect. Daarom zijn we tijdens de Utrecht Canal Pride weer aanwezig.

  Het belooft een kleurrijke en vrolijke middag te worden, waarbij voorbijgangers op de foto kunnen met ons fotoframe: Pride in Diversity!

  Kom gezellig langs!

  1 juni , 13:30 - 15:00
  wordt later bekend gemaakt
 • Nacht van de vluchteling

  zaterdagnacht

  Zaterdag 15 op Zondag 16 juni 2024, start tussen 23:30 - 00:15
  Landelijk team: Start Haarlem - Finish Amsterdam, 40 kilometer

   Loop mee met de Partij voor de Dieren tijdens de Nacht van de Vluchteling. Tijdens deze nacht van 15 op 16 juni loopt #teamplanet voor de 4e keer mee.

   Jaarlijks worden er duizenden mensen gedwongen hun huis te verlaten, omdat zij moeten vluchten voor oorlog en geweld. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling halen wij geld op om mensen op de vlucht te helpen.
   Ben jij een fervent wandelaar of ben je bereid dat te worden voor één nacht om vluchtelingen te helpen?
   Meld je aan bij het team en loop mee!

   Team landelijk:
   Meld je aan op de website van de nacht van de vluchteling
   Word lid van de landelijke groepsapp: whatsappgroep #teamplanet

   Team Utrecht:
   Met een groep lopers uit Utrecht lopen we met het landelijke team mee met de etappe Haarlem-Amsterdam. Als team willen we samen trainen, sponsorgeld inzamelen en elkaar helpen en steunen. Als je je hebt aangemeld bij #teamplanet, meld je dan ook aan voor onze signalgroep, zodat we weten dat je meedoet: Signalgroep Team Utrecht

   15 juni , 23:30
   De Koepel, Haarlem
  • Leesclub afdeling Utrecht

   vrijdagvond

   Iedere laatste vrijdag van de maand komt de leesclub samen om een boek te bespreken. Deze maand bespreken we: Het roodborstje: een biografie - Stephen Moss.

   De leesclub is voor leden en de toegang is op basis van donatie. Meld je aan via leesclubpvddutrecht@gmail.com als je aanwezig wil zijn en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten.

   28 juni , 19:30 - 21:00
   Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60