Agenda


 • Zaterdag 4 juni Utrecht Canal Pride

  Werkgroep Utrecht

  Op zaterdag 4 juni kleurt Utrecht weer alle kleuren van de regenboog tijdens de Utrecht Canal Pride. De Partij voor de Dieren is een emancipatiepartij bij uitstek. Wij willen ons echter niet, zoals de andere politieke partijen, op een vervuilende dieselboot op de gracht begeven. Dus hebben wij weer een leuke actie op de Stadhuisbrug! Kom gezellig langs voor een praatje of ga met onze vrolijke bordjes op de foto!

  Datum en Tijd: Zaterdag 4 juni 14-16 uur

  Plaats: Stadhuisbrug in Utrecht

  4 juni , 14:00 - 16:00
  Stadhuisbrug Utrecht
 • Zaterdag 18 juni Nacht van de Vluchteling

  Werkgroep en fractie Utrecht

  Duizenden mensen lopen in het weekend van 18 en 19 juni een nachtelijke wandeltocht van twintig of veertig kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling. Het doel? Samen zo veel mogelijk geld ophalen voor acute noodhulp aan vluchtelingen en op een positieve manier aandacht vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

  Dit jaar doen we met een groep mensen van de Partij voor de Dieren en jongerenafdeling PINK! mee aan de Nacht van de Vluchteling in Utrecht. Ook Tweede Kamerlid Christine Teunissen loopt met ons mee.

  Wil je ons sponsoren? Bezoek de pagina van ons team:

  https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/partijvoordedieren

  Wil je meelopen in ons team? Stuur een mailtje naar utrechtstad@partijvoordedieren.nl

  18 juni , 00:00 - 08:00
  Spoorwegmuseum Utrecht
 • Zaterdag 2 juli Plastic PeukMeuk 2022

  Werkgroep Utrecht

  Sigarettenpeuken vormen in aantal bijna de helft van al het zwerfvuil. Sigarettenfilters bevatten plastic en giftige stoffen. Als peuken op straat worden gegooid, zal het plastic niet verdwijnen, maar in het milieu terecht komen. Daarnaast vervuilt iedere weggegooide peuk 8 liter grondwater met de giftige stoffen die erin zitten. Vogels en vissen kunnen peuken, en daarmee het plastic en de giftige stoffen, in hun maag krijgen en dieren kunnen er zelfs in stikken.

  Om aandacht te vragen voor dit probleem organiseert het Plastic Peuken Collectief op zaterdag 2 juli ‘Plastic Peukmeuk 2022’. De werkgroep Utrecht van de PvdD doet hieraan mee door peuken te gaan rapen in Park Transwijk. Iedereen is welkom om een handje mee te komen helpen!

  Neem een emmer(tje) mee om de peuken in te doen, en eventueel een grijpstok, pincet en/of handschoenen om de peuken op te rapen.

  Vragen? Mail naar utrechtstad@partijvoordedieren.nl

  2 juli , 14:00 - 15:30
  Park Transwijk, bovenop de heuvel in het park