Commis­sie­bij­drage Regen­tonnen Voor­jaarsnota 2016


16 juni 2016

Commissiedebat Openbare Ruimte en Groen, Voorjaarsnota 2016

Deze week is het Waterweek in de gemeente Utrecht. De wethouder was afgelopen zondag bij het symposium Groen Moet Je Doen, onderdeel van de Waterweek, en heeft daar vernomen dat door het veranderende klimaat hardere regenbuien te verwachten zijn in de zomer. Op het symposium werd gesteld dat regentonnen een belangrijke rol spelen in het verwerken van de overdaad van regenwater: ze ontlasten het riool. En het water kan hergebruikt worden.

In mei van dit jaar stonden inwoners van Eemnes in de rij voor een gratis regenton, die de gemeente hen aanbod. De gemeente Eemnes wil hiermee wateroverlast en verspilling voorkomen. Het uitdelen van de tonnen ging gepaard met een grote groen- en watermarkt, waar Eemnes tips gaf voor het voork├│men van waterverspilling. Een goed voorbeeld, denken wij.

De Partij voor de Dieren vraagt daarom aan de wethouder of hij in 2016 ook in de gemeente Utrecht een uitdeelactie van regentonnen wil organiseren, met de mogelijkheid tot herhaling in 2017 bij gebleken succes. Met bijvoorbeeld 250 gratis regentonnen valt al een hoop winst te behalen!

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Groene daken en gevels Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Commissiebijdrage Natuurbeschermingswet Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer