Jumbo stopt met verkoop van levende kreeften na protesten PvdD Utrecht


24 augustus 2018
Jumbo stopt in al haar foodmarkten met de verkoop van levende kreeften. Dit naar aanleiding van protestacties en campagnes van Partij voor de Dieren Utrecht tegen de verkoop van levende kreeften in de nieuwe Jumbo foodmarkt in Leidsche Rijn Centrum. Eerder al beloofde Jumbo ‘voorlopig’ geen levende kreeften te gaan verkopen in dit filiaal, maar deze week liet Jumbo de PvdD weten dat ze aan de hand van de PvdD-protesten besloten hebben om in het najaar te stoppen met de verkoop van levende kreeften in ál haar foodmarkten*.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Wat een ongelofelijk mooie beslissing van Jumbo! Dit zal heel veel dierenleed schelen. We hebben veel contact met Jumbo gehad hierover en 3.500 mensen hebben onze oproep richting Jumbo ondertekend om geen levende kreeften te verkopen. In april vertelde Jumbo ons dat ze gingen onderzoeken hoe ze verder wilden met de verkoop van deze dieren. Met dit mooie resultaat als gevolg!”

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in juni 2018 nam het college van B&W een motie over waarin de Partij voor de Dieren hen verzocht in gesprek te gaan met marktondernemers en (vis)winkels om hen te bewegen te stoppen met de verkoop van levende kreeften, krabben en vissen. Van Esch: “De wethouder kan deze beslissing van Jumbo goed gebruiken in zijn gesprekken met andere winkels en marktondernemers, met de boodschap: de verkoop van levende kreeften kan écht niet meer!”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeente op verzoek van PvdD aan de slag met zwerfafval bij TivoliVredenburg

Op verzoek van de Partij voor de Dieren is de gemeente Utrecht meer zwerfafval gaan opruimen op de trappen en in het water bi...

Lees verder

Meldpunt Festivaloverlast van PvdD Utrecht

De Partij voor de Dieren is aan het begin van de zomervakantie een Meldpunt Festivaloverlast gestart. Doel is inzicht te krij...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief