Maarten van Heuven officieel lijst­trekker Partij voor de Dieren Utrecht


21 november 2021

PvdD-fractievoorzitter en raadslid Maarten van Heuven is vandaag tijdens het 33e partijcongres van de Partij voor de Dieren officieel gekozen als lijsttrekker voor de PvdD in de gemeente Utrecht. Van Heuven vertegenwoordigde de partij de afgelopen 4 jaar al in de Utrechtse gemeenteraad en zal zijn werk ook na 16 maart 2022 voortzetten.

Onder leiding van Maarten van Heuven heeft de Partij voor de Dieren in Utrecht diverse successen behaald voor dieren, natuur en milieu. Zo kwam er een nieuwe en verbeterde Dierenwelzijnsnota, riep de gemeenteraad op initiatief van de PvdD de klimaatcrisis uit en sprak zij zich uit tegen nieuwe biomassacentrales, en wordt er een verbod voorbereid op de verkoop van levende kreeften en krabben en bont op de Utrechtse markten. Van Heuven: "Wat een eer om tot lijsttrekker verkozen te worden, en dan ook nog eens van zo'n lange en sterke lijst!"

Op het online congres werden niet alleen de kandidatenlijsten van Utrecht en de andere gemeenten (in totaal 30) waar de Partij voor de Dieren deelneemt vastgesteld, maar ook het landelijke basisverkiezingsprogramma. Dit basisverkiezingsprogramma kwam onder voorzitterschap van Maarten van Heuven tot stand. De lokale programmacommissie is op het moment al druk bezig om het programma te ‘verUtrechtsen’. Het programma komt naar verwachting begin januari 2022 beschikbaar.

De nummer 2 op de lijst is Anne Sasbrink. Anne is sinds 2019 raadslid bij de PvdD en heeft onder meer op het gebied van bomen en groen diverse successen in de gemeenteraad behaald. Sasbrink: "Ik ben nog lang niet klaar met mijn werk om Utrecht groener te maken en vecht nog graag vier jaar door voor een schoon, klimaatbestendig en bomenrijk Utrecht!" De nummer 3 is fractiemedewerker Lisanne Snippe en nummer 4 is fractiemedewerker Louise de Vries. Hieronder is de gehele kandidatenlijst te zien en de foto is gemaakt door Menno Herstel.

1. Maarten van Heuven

2. Anne Sasbrink

3. Lisanne Snippe

4. Louise de Vries

5. Anjo Travaille

6. Ron van Wonderen

7. Wendy Hoenkamp

8. Saskia Oskam

9. Caro Engels

10. Erik Strandstra

11. Alejandra Peña

12. Frank-Juriën Dam

13. René van der Kruk

14. Esther Korteweg

15. Donna Stolwijk

16. Diane van Diemen

17. Andreas Ligtvoet

18. Wanda Bodewitz

19. Xenia Minnaert

20. Christine Kuiper

21. Bert van der Lingen

22. Sebastiaan van Pruissen

23. Joost Heilbron

24. Willem van der Steeg

25. Eva van Esch

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren doet met sterke en grote lijst mee aan gemeenteraadsverkiezingen Utrecht

De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. De concept...

Lees verder

Utrecht stopt met fossiele reclame. Meerderheid stemt voor PvdD-initiatiefvoorstel

Gemeente Utrecht gaat fossiele reclame weren uit het straatbeeld. De gemeenteraad nam een initiatiefvoorstel van PvdD-fractie...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief