Successen


In april 2014 trad de Partij voor de Dieren met een gemeenteraadslid toe tot de Utrechtse gemeenteraad.

We zijn de eerste politieke partij die niet de korte termijn belangen van de mens centraal zet, maar de gehele planeet en ál haar bewoners. Sinds onze komst in de Utrechtse gemeenteraad zetten we dierenrechten, natuur en milieu nadrukkelijk op de politieke agenda. We zetten ons in voor de waarden die er écht toe doen: mededogen, duurzaamheid en een respectvolle omgang met mens en dier.

Hieronder een greep uit onze successen sinds april 2014:

2019:

  • Dankzij een motie en een mail van de PvdD naar de organisatie van het Diergeneeskunde Outdoor Event gaat een geplande roofvogelshow op dit event niet door
  • Jumbo bevestigt in februari 2019 gestopt te zijn met de verkoop van levende kreeften in ál haar foodmarkets, na intensief contact met en een petitie van PvdD Utrecht
  • Naar aanleiding van een overgenomen motie van de PvdD zeggen zeven Utrechtse ondernemers te zullen stoppen met de verkoop van levende kreeften, krabben en vissen voor consumptie, of dit serieus te overwegen.
  • Na aandringen van de PvdD spreken de colleges van Utrecht en Stichtse Vecht hun zorgen over groei van de luchtvaartsector uit bij de minister.

2018:

2017:

2016:

2015:

2014: