Partij voor de Dieren neemt deel aan gemeen­te­raads­ver­kie­zingen Utrecht


26 oktober 2017

De Partij voor de Dieren neemt op 21 maart 2018 opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht. Deze week is er een concept kandidatenlijst opgesteld. De PvdD, nu met 1 zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad, ziet op de nummers 1 t/m 4 de Utrechtse fractie terug. De lijst en het verkiezingsprogramma worden op 19 november 2017 tijdens het partijcongres ter goedkeuring voorgelegd aan de leden.

De kandidaten
De nummer 1 op de lijst is Eva van Esch, het huidige raadslid van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Naast haar raadswerk werkt zij als communicatiemedewerker en social media manager bij het partijbureau van de PvdD in Amsterdam. Van Esch: “De afgelopen 3,5 jaar hebben we bewezen dat de Partij voor de Dieren een belangrijke rol vervult op het gebied van dierenwelzijn, groen en duurzaamheid in Utrecht. Waar andere partijen onderwerpen als dierenwelzijn en bomenkap links laten liggen, gaat de PvdD juist vol hierop in, met succes. Zo zorgden we ervoor dat wilde dieren in Utrecht meer zorg krijgen, vuurwerkshows tijdens het broedseizoen en ballonoplatingen gestopt zijn, er grotere bomen worden aangeplant ipv dunne sprietjes, bomenkap veelvuldig aan de kaak gesteld werd etc*. Maar er blijft werk te verzetten om Utrecht écht dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken. En daarom gaan wij door met onze aanjaagfunctie!”.

De nummer 2 op de lijst is Maarten van Heuven. Maarten is sinds begin 2016 fractiemedewerker bij de PvdD en is daarnaast redacteur van het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden. De nummer 3 is fractiemedewerker Anne Sasbrink, tevens actief in het cultuuronderwijsveld. Nummer 4 is fractiemedewerker Saskia Oskam, eerder bestuurslid van PvdD afdeling Utrecht en werkzaam als persvoorlichter bij MIND en Korrelatie.


Maarten van Heuven, Anne Sasbrink en Saskia Oskam

Dieren, natuur en milieu
De Partij voor de Dieren blijft in Utrecht kiezen voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen en werkt toe naar een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Utrecht.

Partijcongres
Na het partijcongres op 19 november wordt de definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt.

* Zie ook https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/successen

De gehele conceptkandidatenlijst voor de gemeente Utrecht ziet er als volgt uit:

1. Eva van Esch
2. Maarten van Heuven
3. Anne Sasbrink
4. Saskia Oskam
5. Erik Strandstra
6. Joost Heilbron
7. Joyce Ekdom
8. Donna Stolwijk
9. Esther Korteweg
10. Jan Morren
11. Suzanne Ongena
12. Noor Buijvoets
13. Willem van der Steeg

Gerelateerd nieuws

Standpunt Partij voor de Dieren erfpachtregeling Utrecht

De Partij voor de Dieren heeft vorig jaar in de Utrechtse gemeenteraad gestemd voor een regeling om erfpacht af te kunnen kop...

Lees verder

Vijf vuurwerkvrije zones dankzij Partij voor de Dieren

Dankzij herhaaldelijke pleidooien van de Partij voor de Dieren worden er de aankomende jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief