Voortaan de helft vega(n) eten bij bijeen­komsten gemeente dankzij motie PvdD


30 juni 2017

De gemeente Utrecht gaat voortaan bij alle bijeenkomsten die zij organiseert minimaal 50% vegetarisch en veganistisch eten serveren. Dit dankzij een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2017. De motie vroeg het college van B&W tevens om andere organisatoren van evenementen op te roepen hetzelfde te doen.

vegan snacks pixabay rechtenvrij

De Partij voor de Dieren benadrukte al een aantal keren eerder dat tijdens bijeenkomsten in de Utrechtse gemeente, niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van duurzaamheid, minder vlees gegeten zou moeten worden. De gemiddelde Nederlander eet namelijk ongeveer 85 kilo vlees per jaar, en dit houdt in dat iedere Nederlander gemiddeld 820 kilo CO2 uitstoot door het eten van dit vlees. Voor de Utrechtse situatie geldt dan dat er 282.000 ton CO2 per jaar wordt uitgestoten door vleesconsumptie, een vijfde van de totale CO2 uitstoot in Utrecht.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Het college streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn, maar richt zich daarbij vooral op reductie van het energieverbruik. Met een meer veganistisch eetpatroon valt echter een veel grotere winst te behalen op het gebied van het tegengaan van klimaatverandering. Duurzaam consumeren zien wij dus als een essentieel onderdeel van een écht duurzaam beleid in Utrecht. Met deze aangenomen motie maakt Utrecht een grote stap in de goede richting.”

Gerelateerd nieuws

Gemeente gaat gasverbruik in eigen gebouwen compenseren dankzij PvdD

Vanaf 2018 gaat de gemeente Utrecht het eigen gasverbruik compenseren. Een motie van de Partij voor de Dieren met dit doel we...

Lees verder

Parkenbeleid is nodig om festivalisering stad tegen te gaan

De Partij voor de Dieren vindt dat het college van B&W een parkenbeleid moet opstellen waarin per park wordt aangegeven of en...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief