Statement Poli­tie­geweld bij vreedzame demon­straties


16 mei 2024

Partij voor de Dieren Utrecht is erg geschrokken van het politiegeweld dat de afgelopen weken heeft plaatsgevonden bij de demonstraties op Universiteit Utrecht. Studenten en personeel die vreedzaam op de grond zaten werden aan haren getrokken, in nekklemmen gelegd, en in enkele gevallen bewusteloos geslagen en zonder medische hulp in de politiebus gelegd.

We maken ons ernstig zorgen over het demonstratierecht en hoe dit wordt ingeperkt door dit geweld. De politie heeft als taak de veiligheid van demonstranten te garanderen en de-escalerend op te treden. Niet om de escalerende factor te zijn.

We willen dat er ruimte wordt geboden aan deze protesten en staan pal voor het demonstratierecht. We steunen een spoeddebat over dit onderwerp, en eisen dat geweld tegen vreedzame demonstranten per direct stopt. We verwachten van de burgemeester een uitleg over de keuzes die zij gemaakt heeft. We hopen dat zij dit optreden van politie en ME net zo verwerpelijk vindt als onze fractie.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren 10 jaar in de Utrechtse gemeenteraad!

Op woensdag 27 maart 2024 zat de Partij voor de Dieren precies 10 jaar in de Utrechtse gemeenteraad! We organiseren op zaterd...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief