Welzijn, onderwijs, cultuur, werk en sport

Volwaardig meedoen voor iedereen

De gemeente zorgt voor inwoners die hulp nodig hebben en organiseert toegankelijke zorg- en ontmoetingsvoorzieningen. Inwoners kunnen hun talenten ontwikkelen door goed onderwijs, betaalbare en gevarieerde sport-, kunst- en cultuurmogelijkheden. Mensen moeten zich vrij en veilig kunnen voelen. Het recht op privacy, gelijke behandeling en zelfontplooiing wordt gerespecteerd.

Welzijn, onderwijs, cultuur, werk en sport

Wat we hebben bereikt

• Spelen in het groen

Een motie van de Partij voor de Dieren voor spelen in het groen werd in november 2019 overgenomen door het college van B&W. De motie riep ertoe op om bewoners en ontwerpers te stimuleren te kiezen voor groene speelplekken voor kinderen. Dit komt ten goede aan hun fysieke en psychische gezondheid.

• De Machinerie duurzaam

Een motie van de Partij voor de Dieren voor een duurzame Machinerie (culturele hotspot waar ook scholieren en studenten gaan langskomen) werd in december 2019 aangenomen in de Utrechtse gemeenteraad. De motie riep ertoe op om de initiatiefnemers te vragen te kiezen voor circulair verbouwen, vergaande duurzaamheidsmaatregelen en daarbij te streven naar een BREAAM renovatiecertificaat;

Help mee aan een betere wereld

Word lid Doneer

Gerelateerd

Wat heeft Partij voor de Dieren Utrecht gedaan de afgelopen twee jaar?

Omdat we nu halverwege de raadsperiode 2018-2022 zijn blikt Partij voor de Dieren Utrecht terug op wat wij allemaal gedaan hebben voor dieren, natuur, milieu en klimaat de afgelopen twee jaar. We delen graag een aantal belangrijke zaken met je via dit bericht. Natuurlijk zijn we sinds ons aantreden in de Utrechtse gemeenteraad in 2014 doorlopend bezig geweest om Utrecht diervriendelijker, groene...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws