Wonen, vervoer, economie en festivals


Utrecht kan een voor­beeld­ge­meente worden als wij samen onze schouders onder duurzaam en gezond leven zetten

Utrecht kan een voorbeeldgemeente worden als wij samen onze schouders onder duurzaam en gezond leven zetten. Door anders te gaan consumeren. Door energiezuinig en duurzaam te wonen, reizen, ondernemen en werken. En door anderen te inspireren tot het maken van duurzame keuzes. Denk aan gezond en lekker voedsel, duurzaam bouwen en wonen en schone lucht en veilig vervoer.

Wonen, vervoer, economie en festivals

Wat we hebben bereikt

  • JA-JA sticker tegen ongewenste reclamefolders

    Dankzij de Partij voor de Dieren wordt in de gemeente Utrecht (net als in Amsterdam) de JA-JA sticker ingevoerd. Hierdoor mogen alleen nog reclamefolders bezorgd worden bij mensen die hier zelf met een sticker op hun brievenbus om vragen. Jaarlijks kan hiermee 1,8 miljoen kilo aan papier worden bespaard. Gemeenten zoals Den Haag en en Arnhem zijn ook al positief over het plan.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren wil onderzoek naar alter­natief voor de Noor­de­lijke Randweg Utrecht

De Partij voor de Dieren heeft tijdens een commissie in de gemeenteraad gepleit voor een onderzoek naar alternatieve maatregelen bij de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). De huidige plannen zijn extreem duur en leiden niet tot een verbetering van de leefbaarheid. In de afgelopen periode is vast komen te staan dat er onvoldoende budget is om de noordelijke randweg met drie onderdoorgangen aan te l...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws