Dier­vrien­delijk Utrecht


Ook dieren zijn inwoners van Utrecht en hebben het recht om te leven naar hun aard. Maar zij kunnen niet zelf opkomen voor hun belangrijk. De Partij voor de Dieren wil dat Utrecht zo is ingericht dat er plaats is voor dieren, of ze nu in het wild leven, of bij mensen thuis.


Een beschaafde gemeente kan niet zonder deugdelijk dierenwelzijnsbeleid. De gemeente is medeverantwoordelijk voor de bescherming van alle dieren binnen haar gemeentegrenzen, voor huisdieren, landbouwdieren en in het wild levende dieren. Dierenwelzijn en het recht van dieren om te leven naar hun aard moeten integraal onderdeel zijn van het beleid, zodat de gemeente werkelijk bescherming biedt aan al haar inwoners. Om dierenleed te voorkomen en te bestrijden, is het belangrijk dat bij elke beslissing van de gemeente waarbij dieren een rol spelen, ook de belangen van dieren serieus worden meegewogen.

Diervriendelijk Utrecht

Wat we hebben bereikt

  • Hermien en Zus bevrijd van de slacht

    Koe Hermien en haar maatje Zus zijn van de slacht gered. Met de ‘cowfunding’ van de Partij voor de Dieren is ruim 50.000 euro ingezameld, genoeg voor de overname en levensloopregeling van zowel Hermien als de koe waarmee ze ontsnapte. De twee ontsnapte koeien zijn bij koeienrusthuis De Leemweg. Hermien ging er samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien wist te ontsnappen en verschuilde zich een paar weken in de bossen bij Lettele in Overijssel. De Partij voor de Dieren besloot met een cowfundingsactie geld in te zamelen om haar te redden.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Dankzij Partij voor de Dieren: Utrechtse dieren­ver­blijven en natuur­ge­bieden vuur­werkvrij

Dankzij herhaaldelijke pleidooien van de Partij voor de Dieren worden dierenverblijven en natuurgebieden in Utrecht voor onbepaalde tijd aangewezen als vuurwerkvrije zones. De partij blijft zich inzetten voor meer van dergelijke zones, zodat ook stadsparken – en uiteindelijk de hele stad – vuurwerkvrij worden. Vorig jaar zijn 27 Utrechtse dierenverblijven door de gemeente geholpen met het weren v...

Bijdragen Vragen Nieuws
Bijdragen Vragen Nieuws