Natuur, biodi­ver­siteit, groen en water


Natuurlijk: plaats het kost­baarste wat er is centraal

Een gezonde, groene omgeving is evenals gezondheid zeer waardevol en hangt daar nauw mee samen.

Biodiversiteit, schoon water, een stabiel klimaat en vruchtbare grond zijn letterlijk van levensbelang. De natuur heeft daarnaast een eigen bestaansrecht, los van het (directe) nut voor de mens. Ze biedt onderkomen aan de flora en fauna.

Utrecht versteent. Meer groen in de stad helpt om droogte, oververhitting van woon-, werk- en recreatielocaties en wateroverlast te verminderen. Door te investeren in groen in en rondom de buurt, door groene gebieden met elkaar en met de omringende natuur te verbinden en door de biodiversiteit te bevorderen, krijgt onze stad een natuurlijker karakter en worden we weerbaarder tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Natuur, biodiversiteit, groen en water

Wat we hebben bereikt


Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Kom 10 december naar het PvdD event Plastic Fantastic?

Het grote probleem van plastic afval en de plastic soep zal niemand zijn ontgaan. Daarom organiseert Partij voor de Dieren werkgroep Utrecht op maandag 10 december een bijeenkomst over dit thema met een indrukwekkende film, gevolgd door interessante sprekers! We beginnen met de vertoning van de film From Source to Sea, waarin de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, van de oorsprong van de Rijn in d...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws