Film­ver­toning The Hidden Life of Trees in Utrecht


PvdD presen­teert kansen voor een groener Utrecht

6 maart 2022

Filmmiddag met The Hidden Life of Trees en vraaggesprek met lijsttrekker Maarten van Heuven van Partij voor de Dieren Utrecht over het belang van natuur in onze leefomgeving.

De Partij voor de Dieren organiseert op zondagmiddag 13 maart een vertoning van de documentaire The Hidden Life of Trees in Theater Kikker, met na afloop een vraaggesprek met lijsttrekker Maarten van Heuven over de kansen voor een groene leefomgeving in Utrecht. Dat de natuur onder druk staat is helaas een feit, ook in Utrecht. Maar gelukkig zijn er voldoende kansen om het tij te keren.

Verbeter de wereld, begin in Utrecht!
Van Heuven: “Utrecht bungelt al jaren bijna onderaan de ranglijst van groene gemeenten in Nederland. Van de 355 gemeenten staat Utrecht op nummer 348. Voor iedere Utrechter staat ongeveer een halve boom in de stad. Dat is veel te weinig! En voor bouwprojecten worden nog steeds bomen en ander groen weggehaald, terwijl je volgens ons juist moet kijken wat er zich al aan groen en wilde dieren in te bebouwen gebieden bevindt, en ervoor zorgen dat die kunnen blijven en de ruimte krijgen. Het besef dat bomen en ander groen van essentieel belang zijn voor mensen, dieren en de natuur zélf groeit, maar dan moeten er wel grote stappen worden gezet om het bestaande groen te behouden en Utrecht in versneld tempo veel meer te vergroenen!”.

Over de film
In The Hidden Life of Trees onderzoekt boswachter Peter Wohlleben of bomen met elkaar kunnen communiceren en of ze een geheugen en een sociaal leven hebben. In deze indrukwekkende documentaire word je als kijker meegenomen in de verborgen wereld van bossen en kom je nog meer tot de ontdekking hoe bijzonder de natuur is.

De schoonheid en de bijzondere eigenschappen van de natuur komen in de film prachtig naar voren. En de natuur is ook van onschatbare waarde: het zorgt ervoor dat de Aarde leefbaar blijft met schone lucht, water, voedsel en een fijn leefklimaat. PvdD lijsttrekker Maarten van Heuven laat na de filmvertoning zien welke kansen er liggen voor Utrecht om te vergroenen en schoner te worden.

Praktische informatie:
Datum:
zondag 13 maart 2022
Tijd: 14:30 tot 17:00, inloop vanaf 14:00.
Locatie: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht
Aanmelden: Stuur een e-mail naar campagneutrecht@partijvoordedieren.nl o.v.v. filmvertoning. Neem je één of meerdere personen mee? Geef dit dan ook aan in je e-mail.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief