Kom 10 december naar het PvdD event Plastic Fantastic?


5 december 2018

Het grote probleem van plastic afval en de plastic soep zal niemand zijn ontgaan. Daarom organiseert Partij voor de Dieren werkgroep Utrecht op maandag 10 december een bijeenkomst over dit thema met een indrukwekkende film, gevolgd door interessante sprekers!

We beginnen met de vertoning van de film From Source to Sea, waarin de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, van de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen naar de monding in de Noordzee bij Rotterdam peddelt. Onderweg ziet hij de rivier veranderen van een schoon bergriviertje naar een rivier die zwaar vervuild met plastic uitmondt in de zee. Deze film is in oktober vertoond in de Metaal Kathedraal in Utrecht en trok veel bekijks. Reden genoeg om dit nogmaals te doen!

Na de film komen sprekers aan het woord die het probleem vanuit verschillende perspectieven belichten:

* Frank Wassenberg is Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Hij vertelt over recycling, circulaire economie en de rol van de politiek hierin. Wat doet de politiek en wat zou er nog meer kunnen (en moeten) gebeuren?

* Arnout Schaap van Recycle Valley vertelt over burgerparticipatie. De politiek zal stappen moeten zetten, maar ook als individu kun je bijdragen. Wat kun je zelf doen aan het plastic probleem?

* Laura van Roekel, werkgroeplid van PvdD Utrecht, vertelt kort over de clean-ups die de werkgroep organiseert. Hoe kunnen we opruimacties gebruiken om een (politiek) statement te maken? Waarom is het zo belangrijk dat we zwerfafval niet alleen opruimen, maar ook registeren en zelfs “Back to Sender” sturen?

Deze avond wordt geleid door Alejandra Peña, bestuurslid van Partij voor de Dieren afdeling Utrecht. Na de bijdragen van de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Praktische informatie:

•Locatie: Restaurant LE:EN, Heuveloord 140 in Utrecht (7 minuten lopen vanaf treinstation Vaartsche Rijn in Utrecht)

•Datum & tijd: Maandag 10 december, 19.30-21.45 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar na te praten.

De entree is gratis, maar een donatie voor Stichting Plastic Free Sea, Recycle Valley en/of de Partij voor de Dieren wordt zeer gewaardeerd. Eten en drankjes komen voor eigen rekening.

Zowel leden als niet-leden van de Partij voor de Dieren zijn van harte welkom. Dus neem je vrienden, familie, buren of andere geïnteresseerden mee!

Aanmelden is simpel: stuur een mailt met als onderwerp: “Plastic Fantastic” naar utrechtstad@partijvoordedieren.nl

Je kunt het event ook volgen op Facebook

We hopen je 10 december te verwelkomen bij LE:EN!

Partij voor de Dieren afdeling Utrecht

Gerelateerd nieuws

PvdD: Bomenkap en ontruiming the Swamp voorbarig

De Partij voor de Dieren stelt donderdag 22 november vragen aan het college van B&W over het onrechtmatig kappen van bomen aa...

Lees verder

Partij voor de Dieren vraagt debat aan over rammelende Vuelta-begroting

De Partij voor de Dieren in de gemeente en provincie Utrecht vragen een debat aan in zowel de Utrechtse gemeenteraad en Provi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief