Schiet­partij in een tram bij het 24 Okto­ber­plein

19 maart 2019

Op 18 maart werd onze stad opgeschrikt door een schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein. Gedurende de dag werd duidelijk dat daarbij slachtoffers zijn gevallen.

Wij zijn geschokt door de gebeurtenissen en leven intens mee met slachtoffers en hun naasten. Deze daad was letterlijk en figuurlijk een steek in het hart van Nederland. Ongeloof overheerst bij alle leden van de gemeenteraad dat dit in onze stad gebeurt.

Ook voor de hulpdiensten was het een zware dag. Alle mensen die zich gisteren hebben ingezet om Utrecht veilig te houden verdienen onze dank.

Geen campagne
De lokale afdelingen van politieke partijen zullen uit begrip voor het verdriet in onze stad vandaag geen campagne voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Abonneer op de nieuwsbrief