Commis­sie­brief consul­tatie Leidseweg Fiets­straat


22 mei 2014

Commissie Stad en Ruimte, 22 mei 2014

De Partij voor de Dieren wil van Utrecht dé fietsstad van Nederland maken en maakt zich sterk voor veilige fietspaden en snelle doorfietsroutes. Daar hoort de aanleg van robuuste fietsvoorzieningen bij, zoals de Leidseweg, die op de planning staat als onderdeel van de top 5 hoofdfietsroutes. Zaken als veiligheid, fietscomfort, de bereikbaarheid en de beleving van het groen in de stad, zijn voor de Partij voor de Dieren zeer belangrijk.

De Partij voor de Dieren hecht grote waarde aan de burgerparticipatie: wij vinden het zeer belangrijk dat burgers serieus betrokken worden bij dit soort plannen voor de stad. De Partij voor de Dieren heeft de uitkomsten van de enquête heel serieus bekeken en de afweging van de verschillende belangen stelde ons voor een groot dilemma.

De Partij voor de Dieren kiest voor de door iedereen aangegeven voorkeursvariant van twee rijstroken. Verder hebben wij, na een moeilijke afweging van belangen, gekozen voor het aanleggen van deze fietsstraat met rood asfalt. Hierbij wil de Partij voor de Dieren graag het fietscomfort verenigen met de historische aanblik van de straat. Van de wethouder hebben wij begrepen dat er een nieuwe variant roodbruin asfalt beschikbaar is, die beter in de historische omgeving past dan het rode asfalt en wij zijn van mening dat deze variant de voorkeur verdient.

Verder kan de Partij voor de Dieren zich goed vinden in de plannen voor een wandelstrook langs het water. Een wandelstrook maakt het bestaande groen aan de overkant van het water óók voor voetgangers bereikbaar en beter beleefbaar. Het zou een waardevolle aanvulling en aansluiting zijn op het bestaande wandelnetwerk in de stad, waar Lombok nu deels buiten valt.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Ongedocumenteerde mannen van Toevlucht

Lees verder

Commissiebrief betreffende kleinschalige P+R-voorzieningen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer