Raads­bij­drage Onge­do­cu­men­teerde mannen van Toevlucht


15 mei 2014

Wat goed dat jullie hier allemaal zijn! Ik ben Eva van Esch van de Partij voor de Dieren en vind, gelukkig net als velen, dat iedereen recht heeft op bed, bad en brood. Daarom staan wij ook hier.

Enkele weken geleden was ik op bezoek bij Toevlucht en ik hoorde vele vrijwilligers praten over de noodzaak van Toevlucht. Deze mannen kunnen nergens anders terecht. Ze hadden anders op straat geslapen. De plek waar Toevlucht de afgelopen maanden heeft gezeten was sober, maar voldeed aan bed en brood.

De Partij voor de Dieren heeft enorme bewondering voor deze groep vrijwilligers die maandenlang elke nacht op bleven uit brandveiligheidsoverwegingen om de groep van rond de 40 man te laten slapen.

De Partij voor de Dieren zat nog niet in de Raad in november, maar steunt de motie van onder andere de ChristenUnie waarbij is toegezegd dat er voor de Voorjaarsnota een oplossing zou worden aangedragen.

Vanavond stellen meerdere politieke partijen gezamenlijk dan ook mondelinge vragen en wordt er een motie ingediend om tot een oplossing te komen. Dit omdat de Voorjaarsnota maandag wordt gepresenteerd, maar er tot nog toe niets naar de Raad toegekomen is met betrekking tot de uitvoering van deze motie.

De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente Utrecht verplicht is om voor deze groep bed, bad en brood te regelen. Het kan niet zo zijn dat ze weer genoodzaakt zijn om de nachten op straat door te brengen. Wij zullen ons er hard voor maken dat er goed voor deze mannen gezorgd wordt.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Ziekenhuislocatie Oudenrijn Kanaleneiland

Lees verder

Commissiebrief consultatie Leidseweg Fietsstraat

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer