Raads­bij­drage Weste­lijke Stads­bou­levard


21 december 2017

Bijdrage Westelijke stadsboulevard,

Raadsvergadering 21 december 2017, Vaststelling van het Integraal Programma van Eisen (IPvE) / Functioneel Ontwerp (FO) Westelijke Stadsboulevard

Afgelopen week vertelde iemand mij dat hij tegenwoordig niet de auto maar met het ov naar z’n werk gaat. De reden hiervoor was het feit dat hij te vaak in de file stond met de auto op ’t Goylaan. En dat is nu precies wat je hoopt te bereiken bij velen die gebruik maken van de stadsboulevards in deze stad. Het kiezen van een ander vervoersmiddel. Dat hoopt de PvdD dus ook op de Westelijke stadsboulevard waar we het vandaag over gaan hebben.

En nee, met de aanleg van de Westelijke stadsboulevard zijn niet alle problemen wat betreft luchtkwaliteit opgelost. En dat is wel het doel wat de Partij voor de Dieren nastreeft: een stad die binnen de WHO-gezondheidswaardes zit.

Zoals we tijdens de commissie al aangaven is het glas half vol als het gaat om stadsboulevards. We denken dat het een prima stap is, maar laten we vooral niet achteroverleunen als de boulevards zijn aangelegd.

We praten al jaren over de aanleg van deze stadsboulevard, vandaag is het tijd om de knoop door te hakken. Daarbij vinden wij het super dat het Fris Alternatief, een alternatief plan gemaakt door bewoners, vandaag een meerderheid lijkt te halen.

De Partij voor de Dieren heeft zelf geen moties of amendementen vandaag, maar sluit zich vandaag in ieder geval graag aan bij alle moties en amendementen die het plan groener en gezonder maken.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Stemverklaring Bestemmingsplan Van Lieflandlaan

Lees verder

Commissiebijdrage Omgevingsvisie Merwedekanaalzone

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer