Lezing Ooit Aten we Dieren met Esther Ouwehand en schrijver Roanne van Voorst


Bijeen­komst in Utrecht naar aanleiding van het gelijk­namige boek over een plant­aardige samen­leving

18 november 2019

Maandagavond 2 december om 19:30 uur organiseert Partij voor de Dieren Utrecht de lezing Ooit aten we Dieren. De weg naar een plantaardige samenleving. Esther Ouwehand, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, en Roanne van Voorst, cultureel antropoloog en schrijver, delen deze avond hun visie op een gezonde, duurzame en diervriendelijke samenleving, naar aanleiding van het boek Ooit Aten we Dieren dat Van Voorst dit jaar uitbracht. Zij bespreken of een plantaardige samenleving mogelijk is. Zelf zijn zij ervan overtuigd dat dit kan.

Esther Ouwehand is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer namens de Partij voor de Dieren en is momenteel fractievoorzitter. Zij heeft als landbouwwoordvoerder een kerndossier van de partij in handen. Zij bespreekt welke fundamentele systeemverandering nodig is in ons landbouwbeleid. Is je vork daadwerkelijk als ‘wapen’ in te zetten om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties?

Roanne van Voorst , cultureel antropoloog en schrijver, voorspelt in haar nieuwste boek ‘Ooit aten we Dieren’ een toekomst waarin plantaardige voeding de norm wordt. Hoe zullen de toekomstige generaties terugkijken op wat wij, hun voorouders, op ons bord hadden liggen?

Iedereen is welkom om de lezing bij te wonen. Het programma start om 19:30 uur (deur open om 19:00 uur) en vindt plaats bij Coffeemania by Boogh, Amerikalaan 207 in Utrecht. De avond duurt tot 21:30 uur. Na afloop is er een borrel (drankjes op eigen kosten) met gratis plantaardige hapjes, met dank aan Restaurant van Planten. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is noodzakelijk door een mail te sturen naar utrechtstad@partijvoordedieren.nl.

Meer informatie is te vinden in het Facebook event.

Deze avond wordt georganiseerd door de Partij voor de Dieren in samenwerking met Coffeemania by Boogh, Krachtstation en Restaurant Van Planten.

Gerelateerd nieuws

Utrecht maakt dankzij PvdD kleine oppervlakten groener en biodiverser

Een motie van de Partij voor de Dieren die oproept tot microvergroening van Utrecht is overgenomen door het college van B&W. ...

Lees verder

Partij voor de Dieren maakt Nota Dierenwelzijn een stuk diervriendelijker

Vandaag is een nieuwe Nota Dierenwelzijn aangenomen in de Utrechtse gemeenteraad. Een groot deel van de Nota bevat punten die...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief