Partij voor de Dieren duikt 2024 in met aandacht voor het klimaat


Nieuw­jaars­kli­maatduik in het Merwe­dekanaal

1 januari 2024

Op 1 januari 2024 waagden Utrechtse leden van de Partij voor de Dieren zich aan een frisse duik in het Merwedekanaal in Utrecht. Zij deden dit om aandacht te vragen voor het klimaat en de maatregelen die nodig zijn om de Aarde leefbaar te houden voor flora en fauna én de generaties na ons. Voorafgaand aan de Klimaatduik ontdeden vrijwilligers van de Partij voor de Dieren Park Oog in Al en omgeving van vuurwerkafval en is 2024 schoon en fris gestart!

Utrecht is één van de 100 EU steden die deelnemen aan de EU-missie voor 100 klimaatneutrale en smart cities in 2030. Dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad zijn er in 2023 mooie stappen gezet. Zo komt er een verbod op vleesreclame in de openbare ruimte en worden bij de ontwikkeling van de wijk Overvecht maatregelen genomen om de biodiversiteit te versterken en een negatieve klimaatimpact te voorkomen. Ook beloofde de gemeente Utrecht op verzoek van de PvdD als allereerste gemeente van Nederland het manifest Stop ecocide te ondertekenen.

Al jaren strijdt de Partij voor de Dieren voor een vuurwerkverbod, zodat er een einde komt aan de vervuiling, angst en overlast die veroorzaakt wordt door het afsteken van vuurwerk rondom de jaarwisseling. Mogelijk biedt de informatie verzameld met het meldpunt vuurwerkoverlast verdere aanknopingspunten om een vuurwerkverbod in de gemeente Utrecht te bewerkstelligen.

Ondanks de genoemde positieve ontwikkelingen blijft continue aandacht voor het klimaat nodig om het doel van een klimaatneutraal Utrecht in 2030 te behalen. Ook in 2024 zet de Partij voor de Dieren dan ook haar werk in de gemeenteraad vol goede moed en enthousiasme voort.

We worden immers dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering, dus het is zaak om alles op alles te zetten om het tij te keren! Met deze Klimaatduik vraagt de PvdD daar aandacht voor.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren heropent meldpunt vuurwerkoverlast

Het vuurwerkmeldpunt is gesloten op 8 januari 2024Iedereen die in Utrecht overlast ervaart van vuurwerk kan dit vanaf nu meld...

Lees verder

Meer dan 900 meldingen van vuurwerkoverlast bij meldpunt PvdD Utrecht

Partij voor de Dieren Utrecht kreeg tussen 1 november 2023 en 7 januari 2024 meer dan 900 meldingen van vuurwerkoverlast op h...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief