PvdD en Green Office orga­ni­seren avond over zoönosen


23 juni 2016

Op woensdag 22 juni 2016 organiseerde de Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren samen met Green Office van de Universiteit Utrecht een thema-avond over zoönosen.

Zoönosen zijn dierziekten die van dier op mens kunnen overgaan. Het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren maakte hier een mini-documentaire over, als onderdeel van een grotere documentaire, genaamd One Single Planet, die zich naast zoönosen richt op de wereldvoedselverdeling, de wereldwatercrisis en biodiversiteit.

Na de documentaire sprak Professor Jaap Wagenaar, hoogleraar Klinische Infectiologie van de Universiteit Utrecht, over het ontstaan en de verspreiding van zoönosen. Karen Soeters, maker van de film en directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation (het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren) vertelde over de totstandkoming van de documentaire en over hoe het eten van minder of geen vlees het verschil kan maken.

Hieronder wat foto’s van de avond:

Karen Soeters spreekt over One Single Planet en over het eten van vlees

Actief lid Esther, die samen met Green Office de avond organiseerde

Gerelateerd nieuws

Bijzondere avond over biodiversiteit

Op dinsdag 21 juni 2016 organiseerden de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie een thema-avond over biodiversiteit. Tijden...

Lees verder

Gemeente Utrecht verduurzaamt gasgebruik op verzoek PvdD

De gemeente Utrecht gaat in haar energieaanbesteding voor 2017 opnemen dat haar gasgebruik verduurzaamd wordt. Dit bevestigde...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief