PvdD lanceert inter­ac­tieve verkie­zings­borden in Utrecht


19 maart 2018

Om de Utrechtse verkiezingsborden te verlevendigen heeft Partij voor de Dieren Utrecht ‘interactieve verkiezingsborden’ ingezet tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op diverse locaties in Utrecht zijn de PvdD verkiezingsposters op gemeentelijke borden voorzien van een grote biologische, plantaardige vetbol om vogels de winter door te helpen en duidelijk te maken dat er in Utrecht een partij is die het welzijn van dieren als vertrekpunt van beleid kiest.

Utrecht is een van de minst groene steden in Nederland, en wilde dieren komen er steeds meer in de knel door grote bouwprojecten en het ten behoeve hiervan kappen van bomen en ander groen. Dieren en natuur krijgen steeds minder ruimte en diersoorten als mussen nemen vooral in Utrecht in aantal af*. De Partij voor de Dieren wil voorkomen dat er nog meer groen en dieren verdwijnen en dat er veel meer oog komt voor wat groen voor mens en dier betekent. De partij wil dat de verstening stopt en dat er meer ruimte komt voor dieren in nood en de gezondheid van de natuur en mensen.

Op de vetbollen die de Partij voor de Dieren ophing kwamen direct diverse vogels af. Hier heeft de PvdD een video van gemaakt, die hier te bekijken is.

Van Esch: "Steeds meer kiezers ontdekken onze volstrekt nieuwe en unieke lijn die zich onderscheidt van het traditionele links/rechtsdenken en het denken in ‘economische groei is de enige oplossing’. Het overstijgend belang van het beschermen van kwetsbare waarden tegen het recht van de sterkste is wat steeds meer mensen aantrekt in de Partij voor de Dieren".

* Op landelijk niveau is de populatie van huismussen al circa 15 jaar stabiel, maar volgens het Meetnet Urbane Soorten (MUS) neemt de populatie huismus vanaf 2007 in Utrecht af. De oorzaken zijn onder andere: de afname van broedgelegenheid onder daken, de afname van groen (vooral heggen en verstening van tuinen), mussen vallen ten prooi aan huiskatten en sperwers. Daarnaast is waarschijnlijk de kwaliteit van het voedsel voor jonge huismussen afgenomen.

Gerelateerd nieuws

Utrecht moet niet sturen op groei, maar op leefbaarheid

In de gemeentelijke plannen van Utrecht is het uitgangspunt dat bevolking en economie moeten groeien. Groei heeft echter nega...

Lees verder

PvdD claimt autoparkeerplaats en roept Utrecht uit tot Fietsstad

Op zondag 18 maart blokkeerde Partij voor de Dieren Utrecht samen met PvdD Tweede Kamerlid Lammert Van Raan een autoparkeerpl...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief