PvdD claimt auto­par­keer­plaats en roept Utrecht uit tot Fietsstad


20 maart 2018

Op zondag 18 maart blokkeerde Partij voor de Dieren Utrecht samen met PvdD Tweede Kamerlid Lammert Van Raan een autoparkeerplaats in de Minrebroederstraat om Utrecht uit te roepen tot Fietsstad. Dit deed de partij door een fietsenrek in de vorm van een auto neer te zetten op een autoparkeerplaats.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Fietsen is véél milieuvriendelijker en gezonder dan autorijden, zeker als de binnenstad van Utrecht autovrij wordt (uitgezonderd auto's van hulpverleners en hulpbehoevenden). En dat is een van de speerpunten van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Een van onze actieve leden heeft dit prachtige fietsenrek voor ons gemaakt en onze flyeraars namen een flyerpauze om met Lammert en mij op de foto te gaan en aandacht te vragen voor het feit dat de Partij voor de Dieren een stad wil met veel meer ruimte voor fietsers en minder ruimte voor die vervuilende auto’s.”

Als het autoverkeer ontmoedigd wordt in Utrecht komt er ook meer ruimte voor groen, dieren, spelende kinderen en wandelaars. De luchtkwaliteit verbetert, de historische binnenstad wordt beter beschermd en het wordt veiliger op straat voor mens en dier.

Op de plaats van één auto kunnen meer dan 10 fietsen gestald worden. Die ruimte is hard nodig in de steeds drukker wordende binnenstad. De binnenstad is niet gebouwd voor auto’s. Fietsen, wandelen en openbaar vervoer zijn schonere en veiligere alternatieven waar bijna iedereen die nu nog met de auto in de binnenstad rijdt op kan overstappen. De Partij voor de Dieren wil dan ook dat alle auto’s van mensen die er niet afhankelijk van zijn zo snel mogelijk geweerd worden uit de binnenstad.

Gerelateerd nieuws

PvdD lanceert interactieve verkiezingsborden in Utrecht

Om de Utrechtse verkiezingsborden te verlevendigen heeft Partij voor de Dieren Utrecht ‘interactieve verkiezingsborden’ ingez...

Lees verder

Partij voor de Dieren claimt alle braakliggende terreinen in Leidsche Rijn

In Utrecht, en dan vooral in Leidsche Rijn, liggen te veel terreinen braak. De Partij voor de Dieren wil dat braakliggende te...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief