PvdD vertoont natuurfilm Wolf in Bibli­o­theek Neude over de terug­komst van de wolf


Waarom de terug­komst van de wolf geweldig nieuws is voor natuur en biodi­ver­siteit

22 februari 2023

Volg samen met de Partij voor de Dieren het leven van de jonge wolf Scout, tijdens de filmmiddag met de documentaire Wolf. Scout reist van het oosten van Duitsland naar ons land, waar hij een gezin sticht. Hij zorgt ervoor dat de wolf na 150 jaar weer terug is in Nederland.

Utrecht, 21 februari 2023 - De Partij voor de Dieren organiseert op zondag 5 maart 2023 de vertoning van de natuurfilm Wolf in Bibliotheek Neude, gevolgd door een Q&A met Tweede Kamerlid Leonie Vestering en Jesseka Batteau, kandidaat Statenlid voor de provincie Utrecht. Na afloop kunnen bezoekers ‘speeddaten’ met de Utrechtse kandidaten voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen, waaronder lijsttrekkers Anjo Travaille en René van der Kruk.

Meer natuur en het versterken van de biodiversiteit zijn belangrijke doelen van de Partij voor de Dieren bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Na 150 jaar is de wolf weer terug in Nederland en dat is geweldig nieuws voor de natuur en de biodiversiteit. De PvdD vindt de wolf een aanwinst en de natuur past zich nu al aan. Grazende dieren passen hun gedrag aan door de komst van een natuurlijke vijand. Door de komst van de wolf blijft de populatie van wilde zwijnen en edelherten beter in stand. De wolf eet voornamelijk zwakke en jonge dieren. De karkassen die de wolf vervolgens achterlaat zijn voer voor andere dieren en dit zorgt voor een rijkere biodiversiteit. Elk dier heeft zo een eigen rol.

Utrecht, je kunt nu nog kiezen!

“Er is nooit te weinig ruimte voor de wolf” zegt Jesseka Batteau. De wolf kiest zijn eigen territorium en is altijd een waardevolle verrijking van de natuur. “We kunnen nu nog kiezen: houden we vast aan ons Roodkapjecomplex of leren we in goede harmonie samenleven met wilde dieren? Elk dier heeft recht op leven en ruimte”.

Over de documentaire

Wolf is een prachtige documentaire die een inkijkje geeft in het leven van de wolf en zijn roedel. Er wordt dieper ingegaan op de band van wolven met andere dieren. Hoe ze opgroeien, jagen en leven. Kijkers kunnen de jonge wolf Scout volgen, die van het oosten van Duitsland een lange reis aflegt om in Nederland aan te komen om hier een gezin te stichten. Daarmee zorgt hij ervoor dat de wolf na 150 jaar weer terug is in Nederland.

Tweede Kamerlid Leonie Vestering en kandidaat Statenlid Jesseka Batteau laten zien welke kansen er liggen voor Utrecht om te vergroenen, en gezonder en schoner te worden.

Praktische informatie:
Datum:
5 maart 2023
Tijd: 14.00 -16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Neude
Reserveren: www.ticketkantoor.nl/shop/filmvertoningwolf

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gerelateerd nieuws

Stem op de Markiezeneik in Amelisweerd als Europese Boom van het Jaar!

Markiezeneik gaat voor Europese Boom van het Jaar! Stem jij ook? De Markiezeneik in Amelisweerd won met bijna 36.700 stemmen...

Lees verder

Steeds meer FUPs in Utrecht!

Afgelopen week plaatste de gemeente Utrecht 27 Fauna Uittreed Plaatsen (FUPs) in de Oudegracht en Nieuwegracht. Dit zijn trap...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief