Restaurant Badhu geprezen om duurzame en vege­ta­rische gerechten


16 oktober 2014

In het kader van de Vegetarische Restaurantweek, die van 6 tot en met 16 oktober wordt georganiseerd, zette ons raadslid Eva van Esch vandaag restaurant Badhu in het zonnetje. Dit restaurant neemt niet alleen deel aan de Restaurantweek, maar biedt ook de rest van het jaar diverse menuopties voor vegetariërs en veganisten. Ook bieden zij hun gasten diervriendelijker vlees en duurzamer vis.

De medewerkers van Badhu, gelegen in de Utrechtse wijk Vogelenbuurt, kregen van Eva van Esch een certificaat overhandigd waarmee zij werden bedankt voor hun inzet voor een duurzamere wereld. Bij de overhandiging gaf de assistent-bedrijfsleider aan dat tijdens de Restaurantweek diverse gasten speciaal bij Badhu kwamen eten voor de vegetarische gerechten. Ook het personeel zélf nuttigde de afgelopen week gezamenlijk een vegetarisch diner.

Eva van Esch: “De Partij voor de Dieren overhandigde het certificaat aan Badhu omdat wij Utrechtse initiatieven voor een duurzamere wereld graag in het zonnetje zetten. In de westerse wereld worden teveel dierlijke eiwitten geconsumeerd. De productie van vlees kost veel energie, water en landbouwgrond, gaat ten koste van dieren en vaak ook van de gezondheid van mensen. Meer vegetarische of plantaardige voeding vormt de belangrijkste stap naar een duurzame wereld. Badhu biedt haar gasten de mogelijkheid de keuze te maken voor lekkere alternatieven voor vlees en vis en daar vragen wij graag aandacht voor.”

Dit jaar deden acht Utrechtse restaurants mee aan de Vegetarische Restaurantweek. De Partij voor de Dieren hoopt dat dit aantal volgend jaar nog veel hoger ligt. Meer informatie: www.devegetarischerestaurantweek.nl