Vragen over gezond­heids­klachten door zendmast in Lombok


22 juni 2016

De Partij voor de Dieren heeft samen met de PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie vragen gesteld aan het college van B&W over gezondheidsklachten die meer dan 20 omwonenden in Lombok ervaren, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, stress en pieptonen in de oren. Zij geven aan dat de oorzaak van hun klachten de op 50 meter van hun huis gelegen zendmast op het dak van de Antoniuskerk in Lombok is.

De bewoners willen in gesprek met de GGD hierover en willen onderzocht worden op hun gezondheidsklachten. Ook willen ze dat de zendmast verdwijnt als de kerk verkocht wordt.

Het AD Utrechts Nieuwsblad schreef een artikel over de gezondheidsklachten van de bewoners en de Partij voor de Dieren sprak met een van de bewoonsters, die op zaterdag 25 juni 2016 een opinieartikel in het AD Utrechts Nieuwsblad publiceert over de kwestie.

Kijk hier voor de schriftelijke vragen van PvdD, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Gerelateerd nieuws

Wethouder verdiept zich op verzoek PvdD in groene leges

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2016 op woensdag 15 juni beloofde de wethouder op verzoek van de Partij voor de D...

Lees verder

Bijzondere avond over biodiversiteit

Op dinsdag 21 juni 2016 organiseerden de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie een thema-avond over biodiversiteit. Tijden...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief