Monde­linge vragen zonne­pa­nelen op daken


Indiendatum: 25 aug. 2016

Mondelinge vragen 1, 25 augustus 2016

Op 17 augustus stond in het Stadsblad dat op het dak van het clubhuis van tafeltennisvereniging SVE deze week 87 zonnepanelen worden geplaatst. Dit ondanks dat er in eerste instantie werd gezegd dat de dakconstructie niet stevig genoeg was. De projectleider en de leverancier gaven niet op en kwamen met een oplossing, zodat er nu wél zonnepanelen kunnen komen. De panelen worden wat meer gespreid geïnstalleerd. Dit levert iets minder rendement op, maar nog steeds genoeg om energie op te wekken én de investering terug te verdienen.

In juni 2016 en in 2015 zei de wethouder tegen de Partij voor de Dieren dat 1 van de problemen met het installeren van zonnepanelen op schooldaken en gemeentedaken is dat de dakconstructie onvoldoende is en dat de dakconstructie daarom een van de grootste struikelblokken voor zonnepanelen vormt. De Partij voor de Dieren heeft hierover de volgende vragen:

  1. Denkt de wethouder dat de oplossing van tafeltennisvereniging SVE mogelijkheden biedt voor andere daken waar het college zonnepanelen op wil, maar dit vanwege de dakconstructie niet zou kunnen? Zo nee, waarom niet?
  2. Is de wethouder bereid met SVE in gesprek te gaan om ideeën en ervaringen op te doen, zodat er meer opties gevonden kunnen worden voor zonnepanelen op school- en gemeentedaken?
  3. Is de wethouder op basis van het succes bij SVE bereid te onderzoeken of er nu toch daken geschikt gemaakt kunnen worden voor zonnepanelen?

Eva van Esch, Partij voor de Dieren

Indiendatum: 25 aug. 2016
Antwoorddatum: 25 aug. 2016

Mondelinge vragen 1, 25 augustus 2016

Helaas zijn de notulen en opnamen van dit Vragenuur niet vastgelegd door de gemeente.

Interessant voor jou

Schriftelijke vragen diervriendelijke kinderboerderijen

Lees verder

Mondelinge vragen Beuken Máximapark

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer