Commis­sie­bij­drage afval, overvolle containers en bomen Oude­gracht


9 april 2015

Begroting AVU (Afval Verwijdering Utrecht)

Voorzitter, dank voor het woord. De PvdD sluit zich grotendeels aan bij een aantal van de voorgenoemde punten. Onder andere het punt van minder restafval en meer gescheiden inzamelen. Ook is het goed als dit beloond zou worden. Daarnaast zijn we het ermee eens dat we beter kunnen hergebruiken ipv verbranden. Bedankt.

Schriftelijke vragen overvolle containers (CU, PvdD, GL, CDA, SP, PvdA, D66)

Voorzitter, bedankt voor het woord. Goed dat er een afvallezer komt, de PvdD is hier erg blij mee. Maar ook is het natuurlijk beter dat de containers niet vol raken, want voorkomen is beter dan genezen. En waarom komt de ‘lezer’ of detector pas in 2016? Waarom niet nu al? Verder zijn we benieuwd of de inzamelfrequentie al eens is verhoogd? Zijn de containers al eens vergroot? En wanneer gebeurde dit? Heeft de wethouder al een idee wanneer het mogelijk aan huis kan worden opgehaald? Dank voor het woord.

Commissiebrief wal- en kluismuren

Bedankt voor het woord. Bomen zijn niet alleen levende monumenten, het zijn levende organismen en die hebben we nodig, als bewoners kunnen we niet zonder. Er zijn bomen geveld vanwege werkzaamheden (aan de Oudegracht), er is ook één boom behouden gebleven door middel van een stalen frame, dat is een goede zaak, maar waarom is dit niet bij meerdere bomen gedaan? Op een andere manier, op een ‘boombesparende’ manier de walmuur herstellen. Ook wordt er over de levensduur van bomen gesproken alsof dit zeer kort is, maar dat klopt niet, bomen kunnen erg oud worden.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage raadsvoorstel Stedenbouwkundig Plan Leidsche Rijn Centrum Oost

Lees verder

Commissiebijdrage commissiebrief TNO quickscan scooters

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer