Commis­sie­bij­drage bestem­mingsplan Noord­gebouw


5 november 2015

De bijdrage van de PvdD over dit onderwerp is kort, omdat we eigenlijk niet inhoudelijk willen ingaan op een gebouw waarvoor de kaders in het verleden al zo zijn vastgesteld dat er een gebouw komt wat in onze ogen veel te groot en veel te hoog is voor de stad.

De PvdD is teleurgesteld dat zienswijzen van mensen die nu al wonen in dit gebied wel erkend worden, maar vervolgens genegeerd omdat “het algemeen belang van de herontwikkeling van het Stationsgebied, prevaleert boven het individuele belang van privacy en van vrij uitzicht.”. Het zou volgens ons meer in het algemeen belang zijn om in plaats van een gebouw te kiezen voor groen.

Bovendien worden bewoners van gebied opgescheept met de licht- en geluidsoverlast van het hotel en de andere winkels die straks in dit gebied te vinden zijn. Om over de overlast tijdens de bouw nog maar te zwijgen.

De PvdD is tegen het bouwen van nog meer hoge gebouwen in het stationsgebied Er is al meer dan voldoende gebouwd. Bovendien staat er op andere plaatsen in de stad zoveel bedrijfsruimte leeg dat wij er niet mee kunnen instemmen nog meer bedrijfsruimte bij te bouwen.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage grondwaterbeheer en ondergrond

Lees verder

Commissiebijdrage omzetten & splitsen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer