Raads­bij­drage bij debat over de Harde­bol­len­straat


9 juni 2016

De Partij voor de Dieren wil ten eerste de burgemeester complimenteren met het vinden van een zogezegd creatieve manier om een dilemma in de Hardebollenstraat op te lossen.

Wij vinden het net als andere partijen vandaag een dilemma, waarbij wij de inzet van de PvdA en GroenLinks om de prostituees nog een tijdelijke werkplek te geven heel goed snappen. Het is namelijk zeer frustrerend om mensen die een legaal beroep in Nederland uitvoeren al jaren geen mogelijkheid te kunnen bieden hun werk uit te voeren. Daarom heeft de PvdD ook voor gestemd om een mogelijkheid te creëren aan het Zandpad. Met pijn in het hart, omdat er kostbare natuur voor moet sneuvelen, maar ook met pijn in het hart dat we nu al jaren aan prostituees moeten verkopen dat er geen zo veilig mogelijke werkplek in Utrecht voor ze is. Met alle gevolgen van dien…

Maar voor de PvdD is het geen optie om opnieuw in de Hardebollenstraat prostitutie toe te staan. En dat heeft vooral te maken met het feit dat helaas de conclusie moet worden getrokken dat, toen er prostitutie was in de Hardebollenstraat, dat geen positief effect had op dit gebied. Criminaliteit en daardoor een niet fijne woonomgeving waren hier aan de orde van de dag. En dan moet je toch ook weer met pijn in het hart tegen prostituees zeggen; we hebben als raad besloten dat het uitoefenen van jullie beroep op één locatie zou gaan plaatsvinden, daar willen wij ons aan houden. Ondanks dat dit betekent dat jullie nog langer moeten wachten.

Afsluitend kan de PvdD meteen haar stemverklaring geven: Wij stemmen voor het voorstel dat hier voorligt en hopen dat we van dit stukje centrum een mooi en duurzaam gebied kunnen maken.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Algemene Politieke Beschouwingen Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Commissiebijdrage Volksgezondheid Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer