Raads­bij­drage debat Nieuwe locaties opvang asiel­zoekers


11 februari 2016

Eindelijk wordt er mondjesmaat informatie over de locaties voor de opvang van asielzoekers niet alleen met de raad, maar gewoon met de hele stad gedeeld. De Partij voor de Dieren blijft het opmerkelijk en ongewenst vinden dat het ondernemersbelang een belangrijkere rol speelt in deze situatie dan het belang van een open en transparant debat. Helaas moeten we wel concluderen dat nog steeds niet alle informatie over potentiele opvanglocaties gedeeld is met iedereen, zelfs niet met raadsleden. Dit zorgt voor een gebrek aan vertrouwen, ook een gebrek aan vertrouwen dat de locatie in Overvecht echt de enige plek zou zijn om vluchtelingen op te vangen.

De Partij voor de Dieren vindt de keuze voor opvang in Overvecht geen goed idee. Geen goed idee voor de buurt en zeker ook geen goed idee voor de vluchtelingen. Het bieden van een veilige haven voor mensen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied moet het belangrijkste criterium zijn bij de keuze voor een locatie.

We moeten ons niet laten opjagen door het COA om op dit moment een keuze te maken voor een locatie, omdat het snel moet, waar we later spijt van kunnen krijgen. Beter opnieuw de bestaande lijst, in alle openheid, gaan beoordelen, en dan pas een beslissing nemen.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage Raadsvoorstel inzake Prestatieafspraken woningcorporaties

Lees verder

Commissiebijdrage park Smakkelaarsveld

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer