Raads­bij­drage draag­vlak­meting betaald parkeren


5 maart 2015

Ik sluit graag aan bij het dierenverhaal van de VVD en ik ga het hebben over de mens :-)

Wat lijkt het me moeilijk voor deze wethouder om een vernieuwde procedure te moeten verdedigen die haar beleid om de luchtkwaliteit in Utrecht te verbeteren tegenwerkt.

Zoals wij in de commissie al hebben aangegeven zijn wij geen voorstander van het opnieuw invoeren van een draagvlakmeting. Onze visie is puur gebaseerd op de problemen wat betreft luchtkwaliteit in Utrecht. En die slechte luchtkwaliteit is voor een groot deel te verklaren uit de teveel auto’s die Utrecht binnen rijden.

Om het probleem aan te pakken moet je twee dingen doen: 1) mensen stimuleren hun auto aan de randen van Utrecht te parkeren en gratis OV-netwerken aanleggen om mensen het centrum in te krijgen en 2) het parkeren in Utrecht dus niet gratis te laten zijn, ook niet in de wijken.

Deze vernieuwde procedure gaat nodeloze vertragingen opleveren bij het invoeren van betaald parkeren in Utrecht. Je hebt dan ellenlang mensen gevraagd of ze wel of niet betaald parkeren willen en dat is alleen maar slecht voor de luchtkwaliteit. Iets wat we ons niet kunnen veroorloven als we een leefbaar Utrecht willen achterlaten voor toekomstige generaties. We willen gewoon minder auto's in de stad.

De Partij voor de Dieren stemt dan ook tegen de voorgestelde herziening van de procedure inzake draagvlakmeting betaald parkeren, omdat dit niet bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit in Utrecht.

Interessant voor jou

Raadsbijdrage ontwerpraadsvoorstel ontwerp-bestemmingsplan Rijnenburg

Lees verder

Commissiebijdrage woningen Tweede Daalsedijk

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer