Raads­bij­drage Kadernota vrij­willige inzet


4 december 2014

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat mensen hun talenten kunnen ontwikkelen en benutten. Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor de samenleving. De gemeente moet bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en stages faciliteren voor mensen met een uitkering.

We kunnen instemmen met de Kadernota vrijwillige inzet. Wel moet er voor gewaakt worden dat er pure bezuinigingen worden uitgevoerd die er voor zorgen dat vrijwilligers het werk van professionals gaan overnemen.

De PvdD is blij om te horen dat dit college nog minimaal 1 jaar doorgaat met het subsidiƫren van de maatschappelijke stage. De Partij voor de Dieren is in beginsel geen voorstander van het verplichtende karakter van de maatschappelijke stage. Leerlingen moeten de vrijheid hebben om zelf te kiezen voor het interessegebied waarop zij zich willen ontwikkelen. Als jongeren zich uit zichzelf al inzetten voor vrijwilligerswerk, is er bovendien geen enkele reden om dat niet te laten meetellen als maatschappelijke stage. Nu de maatschappelijke stage er echter is, en scholen de stage omarmd hebben, past het niet dat de overheid deze direct weer afschaft. Dat maakt de overheid een onbetrouwbare partner. Hopelijk blijft de gemeente Utrecht na 2015 wel een betrouwbare partner.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Oudenrijn

Lees verder

Commissiebijdrage Schoonmaakmiddelen kunnen wel dierproefvrij!

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer