Raads­bij­drage Winkel­tij­den­ver­or­dening


10 december 2015

De Partij voor de Dieren is geen voorstander van ruimere openingstijden voor winkels. In het voorstel dat hier nu voor ligt wordt de mogelijkheid voor winkels om langer open te zijn op oa zondagavond wel mogelijk gemaakt. Dat past niet bij de visie van de Partij voor de Dieren.
De verruiming van de openingstijden kan bijdragen aan de 24-uurseconomie en overconsumptie. Daarom is het voor ons belangrijk dat er niet nog méér openingsuren van winkels bijkomen.

Wij vinden dat winkeliers zelf moeten kunnen bepalen wanneer ze open zijn, maar dan binnen een maximum aan het aantal openingsuren. Hierdoor kunnen ondernemers zelf veel beter bepalen wat voor hun en voor hun klant tijden zijn die goed aansluiten bij de behoefte, van beide kanten.

Wij stemmen vanavond dan ook in met alle amendementen van partijen, die in ieder geval voorkomen dat er ruimere openingstijden komen of amendementen die het voorstel in ieder geval nog een stukje beter maken. Wij zijn geen voorstander van het feit dat bepaalde rust- of feestdagen en aparte behandeling zouden moeten krijgen, maar het is voor de Partij voor de Dieren van essentieel belang dat er in ieder geval niet meer uren bij komen, om het consumptiegedrag van mensen niet verder aan te wakkeren.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage energieplan en energieagenda's

Lees verder

Raadsbijdrage Energieplan

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer