Commis­sie­bij­drage Perspectief bieden voor Utrechtse onder­nemers als gevolg van de corona­crisis.


25 januari 2022

Ook de Partij voor de Dieren is blij dat horeca weer open kunnen, voor onszelf maar ook voor ondernemers. Als het gaat om maatregelen om ondernemers te ondersteunen, dan pleit de Partij voor de Dieren vooral voor maatwerk. Zoek bij oplossingen naar draagvlak bij horeca-ondernemers onderling, met omwonenden, en houd daar ook rekening mee. Zet omwonenden die overlast ervaren niet weg als een klager of een zeur. Houd ook rekening met overlast op leefomgeving, houd voldoende openbare ruimte open, en stem ook het evenementenaanbod af hierop. Geef de cultuursector hier een rol, teveel ZZP’ers hebben geen werk. Alleen maar meer, is voor niemand goed.

Een punt voor nu. Tijdelijke terrassen moeten wat ons betreft gekoppeld blijven aan de 1,5 meter – als we die überhaupt willen. En vraag aan de wethouder; als Utrecht tijdelijke terrassen loskoppelen van die 1,5 meter, moeten we dan weer, net zoals in het najaar werken met een gedoogconstructie? En vindt de wethouder dat wenselijk, ook gezien het feit dat de overheid aan goed bestuur moet doen?

Ook mijn fractie wil graag een duidelijk en helder coronabeleid voor de lange termijn. En natuurlijk moeten we er alles aan doen om een volgende epidemie te voorkomen, laten we dus anders met dieren en hun leefomgeving omgaan.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Tijdelijk wonen en nieuwe grondexploitatie BEFU-terrein Hoograven

Lees verder

Commissiebijdrage Raadsbrief Stand van zaken aanpak straatintimidatie

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer