Commis­sie­bij­drage Raads­brief VO-School Overvecht


7 maart 2024

Dank aan de partijen die de RIB van 27 februari organiseerden. Een grote opkomst, heftige emoties: dat zagen wij ook. (Dat de emoties hoog zitten, snappen we wel, kijk naar de sloop/nieuwbouw aan Ivoordreef).

De Partij voor de Dieren deelt de zorgen over deze locatie vanwege de sloop, en is wel blij dat het college ook geen locatie kiest op een groenplek waar veel bomen gekapt moeten worden voor de school. Dat is ook echt heel belangrijk en dit moet een criterium blijven.

Los van dat wij naast bomen ook woningen willen behouden, zien wij twee extra redenen om niet enthousiast over deze plek te zijn: We spraken na de RIB met diverse mensen die een lichamelijke beperking hebben en zich zorgen maken over het feit dat ze mogelijk straks geen woning op de begane grond meer hebben en dan nog minder mobiel zijn. Ook vrezen wij gevolgen voor ecologie: in de huidige bebouwing zitten vleermuizen en in de tuinen lopen egels rond. Wij houden dit graag zo.

Ook wij vinden het goed als er nú al een draagvlakmeting wordt gedaan, voordat er nog veel meer tijd, geld, onzekerheid en spanning in dit project wordt gestoken. We verwachten dat het college echt aan de slag moet met een andere locatie die zo min mogelijk impact heeft op mens, dier en natuur. Dus we steunen de oproep om verder te zoeken.

Tot slot, de raadsbrief van vandaag stelt voor een IDOC met een voorhangprocedure voor wensen en bedenkingen aan de raad voor te leggen. Gezien het debat: is dat wel de juiste weg, vraag ik het college.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Raadsvoorstel Vaststelling aangepast bestemmingsplan Lage Weide naar aanleiding van uitspraak Raad van State

Lees verder

Commissiebijdrage Bestemmingsplan Museumhotel

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer