Commis­sie­bij­drage Viering Utrecht 900 jaar


16 januari 2020

Onze fractie is blij met de insteek van de viering van 900 jaar stadsrechten van Utrecht: met vooral de nadruk op intern verbinden, terugkijken en vooruitkijken. Dat kunnen we alleen maar onderschrijven. Ik ben blij dat veel lokale organisaties van een breed en divers palet nu al meedenken en de kar trekken. Extern profileren, met als doel nieuwe bezoekers te trekken, hoeft van ons niet; we hebben liever budget voor programma en initiatieven. Dat geven we graag mee.

Over de organisatie: het is prima dat een eigen projectteam, dit gaat organiseren, en niet de gemeente. Een signaal wil ik wel meegeven: van contacten horen we in de stad dat de communicatie beter kan. We horen dat cultuursector bijvoorbeeld updates mist over ontwikkelingen en stand van zaken. Herkent de wethouder dit, en stuurt ze aan op optimaal contact projectteam en stad?

Ten tweede, het gaat ook om de toekomst, en een van de meest urgente onderwerpen in toekomst is klimaatverandering. Het thema komt ongetwijfeld aan de orde, maar we zouden graag willen dat initiatieven klimaatneutraal plaatsvinden. Welke mogelijkheden ziet de wethouder om hierop te sturen?

Tot slot. De raad moet zeker iets doen; ik denk ook graag mee. En ik help graag 900 bomen te bomen. Of doet het college dat al? Want neemt ook het college zelf zo’n doel op zich? We denken aan 900 extra mensen uit de armoede, 900 zakjes kruiden en zaden uitdelen, 900 straten schoonmaken door bewoners, 900 jongeren gaan met ouderen iets leuks doen, 900 groene daken aanleggen.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Voorgenomen beslissing op aanvraag van COA Meentweg 168 De Meern (Kleinschalige opvang AMV'ers)

Lees verder

Raadsbijdrage Vrouwjuttenhof

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer