Commis­sie­bij­drage Groene daken en gevels Voor­jaarsnota 2016


16 juni 2016

Commissiedebat Openbare Ruimte en Groen, Voorjaarsnota 2016

Voorzitter, mijn laatste punt: Super om te horen, zien en lezen dat Utrecht een steeds groenere stad wordt. Nou ja, groener op daken en gevels dan. Want sinds 2009 bestaat er een potje voor particulieren die hun woning willen vergroenen op hun dak en/of gevel en vanaf 2011 ook voor corporaties en scholen. Goed voor meer groen in de stad, goed voor de verduurzaming van je huis en goed voor de klimaatbestendigheid van de gehele stad.

Groene daken en gevels helpen namelijk heel goed bij het afkoelen van een stad en bij het verwerken van grote hoeveelheden water, en dat hebben we wel nodig met de klimaatverandering waar we al middenin zitten. (Klimaatadaptatie is een laatste redmiddel, maar daarvoor niet ook essentieel om nu al in te zetten.)

En dan zijn wij blij dat de gemeente Utrecht in 2009 180.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor groene daken. En dan zijn we nog blijer als we horen dat hier vele projecten mee zijn gefinancierd en het doel van 6.000 m2 aan groen dak wordt gehaald eind 2016. Maar dan lijkt het plotseling op te houden. Waar is het geld? Het college geeft wel aan dat ze nu kijkt naar de resultaten en hoe het vervolg dan zal worden vormgegeven. Dat is voor ons wel heel vaag.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage leges en duurzaamheid Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Commissiebijdrage Regentonnen Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer