Commis­sie­bij­drage MKB-Polis Voor­jaarsnota 2016


16 juni 2016

Bijdrage bij commissiedebat Voorjaarsnota, Werk & Inkomen

Voorzitter, dank voor het tonen van deze film. Soms zegt een filmpje van 2 minuten meer dan 1.000 woorden. Vanaf nu is het eigenlijk heel simpel: wat iedereen net gezien heeft, dát wil de Partij voor de Dieren graag in Utrecht zien starten.

Twee jaar lang hebben wij achter de schermen met wethouder Everhardt, ambtenaren van sociale zaken en werkgelegenheid en met onze collega’s uit Den Haag gewerkt aan dit MKB-plan en nu is het moment daar om het ook aan u te presenteren: De MKB-polis.

En gezien het een mooi plan is, maar wel een plan waar je even voor moet gaan zitten, wil ik u bij deze allemaal een hand-out geven waarmee u in ieder geval kort en krachtig het idee kunt doornemen.

Ons idee voor nu? Een plan van aanpak opstellen om, in navolging van Den Haag, een pilot te starten met deze MKB-polis bij ongeveer 100 MKB-bedrijven in Utrecht. Wij horen graag van collega-raadsleden wat zij hiervan vinden en uiteraard horen wij graag de reactie van de wethouder om deze weg te gaan bewandelen. Wij komen er dan bij het slotdebat uiteraard op terug.

Interessant voor jou

Commissiebijdrage Festivalisering Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Commissiebijdrage Bereikbaarheid Voorjaarsnota 2016

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer