Biomas­sa­cen­trale van de baan?


8 mei 2015

Op 8 mei 2015 stelde de Partij voor de Dieren samen met de ChristenUnie schriftelijke vragen aan het college van B&W over een geplande biomassaenergiecentrale op Lage Weide. Het is de PvdD en de CU niet duidelijk wat hier nu precies de plannen voor zijn en beide partijen vragen zich af hoe het staat met de realisatie van een schone en duurzame gemeente Utrecht.

Energiemaatschappij Eneco gaf onlangs aan af te zien van de ontwikkeling van een biomassaenergiecentrale op Lage Weide. Zij hebben wel plannen om hier een kleinere centrale te vestigen, maar dit heeft gevolgen voor de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente.

Raadslid Eva van Esch: “Wij zijn vooral benieuwd wat deze nieuwe plannen voor gevolgen hebben voor de verduurzaming van stadsverwarming in Utrecht. Ook willen we van de wethouder weten of zij afspraken gemaakt heeft over het uitbreiden van de warmteproductie in Utrecht en of dit via biomassa of op andere manieren gerealiseerd wordt. Wij vinden het heel belangrijk dat de gemeente haar uiterste best doet de stadsverwarming te verduurzamen en uiteraard optimaal inzet op het verduurzamen van de hele gemeente.”

De schriftelijke vragen van de PvdD en de CU zijn hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt verontreiniging Nedereindse Plas aan de kaak

Partij voor de Dieren Utrecht stelde vandaag schriftelijke vragen over de ernstige verontreiniging in de Nedereindse Plas in ...

Lees verder

Vacature fractiemedewerker op de Utrechtse fractie

Deze vacature is inmiddels ingevuld! De Partij voor de Dieren is sinds 19 maart 2014 vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeen...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief