Door inspan­ningen PvdD geen subsidies meer voor gebruik roof­vogels en uilen bij culturele evene­menten


6 september 2018

Naar aanleiding van mondelinge vragen van Partij voor de Dieren Utrecht beloofde het college van B&W dat zij geen subsidies meer zal verlenen voor culturele evenementen die gebruik maken van roofvogels en uilen.

De PvdD stelde vragen omdat deze week bij Holland Opera een uil van vier maanden oud was gestorven aan gezondheidsproblemen door onder meer het vochtige Nederlandse klimaat. Dankzij de Partij voor de Dieren had het college al toegezegd geen evenementenvergunningen meer te verlenen als daar roofvogels en uilen voor gebruikt zouden worden, maar nu is dit dus aangevuld met een negatieve beoordeling van cultuursubsidies.

Eva van Esch, raadslid van de Partij voor de Dieren: “Wij zijn erg blij met deze toezegging, want dit trieste verhaal illustreert dat roofvogels en uilen echt niet geschikt zijn voor evenementen. Het ging om een Laplanduil, die zelfs volgens de valkenier niet gewend is aan het vochtige klimaat in Nederland en daarom ziek werd. Wij willen een einde aan roofvogel- en uilenshows, maar ook aan de inzet van deze dieren bij andere evenementen. Hun welzijn wordt te vaak aangetast en ze kunnen geen soorteigen gedrag vertonen.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeente Utrecht doet dankzij PvdD mee aan Eet geen Dierendag

De gemeente Utrecht doet dit jaar voor het eerst mee aan de campagne Eet Geen Dierendag van Wakker Dier, mede dankzij inspann...

Lees verder

Utrecht voert in 2020 Ja-Ja sticker voor reclamedrukwerk in dankzij PvdD

Het is zover: Utrecht voert, in navolging van Amsterdam, per 1 januari 2020 een Ja-Ja sticker voor ongeadresseerd reclamedruk...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief