Gemeente Utrecht doet dankzij PvdD mee aan Eet geen Dierendag


3 september 2018

De gemeente Utrecht doet dit jaar voor het eerst mee aan de campagne Eet Geen Dierendag van Wakker Dier, mede dankzij inspanningen van Partij voor de Dieren Utrecht. De PvdD vroeg de gemeente of zij mee wilde doen aan deze campagne, die voor Utrecht inhoudt dat op Dierendag geen vlees en vis wordt geserveerd in de bedrijfsrestaurants van de gemeente én dat de gemeente dit actief uitdraagt in de uitingen van Wakker Dier en de media. De Partij voor de Dieren hoopt dat andere gemeenten hierdoor geïnspireerd raken en ook op Dierendag geen vlees en vis serveren binnen de gemeentelijke organisatie.

In 2017 had Utrecht ook al een vegetarische dag op Dierendag, omdat de Partij voor de Dieren hier meerdere keren om gevraagd had en omdat cateraar Albron het ook belangrijk vindt om op Dierendag aandacht te besteden aan vegetarische voeding in plaats van vlees en vis. Op 4 oktober 2017 kregen medewerkers van de gemeente een breed aanbod aan vegetarische en plantaardige voeding aangeboden, en dat zal dit jaar op 4 oktober weer het geval zijn.

PvdD-raadslid Eva van Esch: “Onze herhaaldelijke pleidooien om vaker vegetarisch en plantaardig te eten binnen de gemeentelijke organisatie beginnen steeds meer vruchten af te werpen: zo hebben we al voor elkaar dat bij iedere bijeenkomst minimaal 50% vegetarisch/plantaardig eten geserveerd wordt, dat er minder vlees en vis wordt ingekocht door de gemeente en dat Dierendag nu echt een dag blijft waarop de gemeente een mooi vegetarisch aanbod heeft in de bedrijfsrestaurants, en dat ze het ook actief gaan uitdragen op 4 oktober aanstaande”.

Gerelateerd nieuws

Meldpunt Festivaloverlast van PvdD Utrecht

De Partij voor de Dieren is aan het begin van de zomervakantie een Meldpunt Festivaloverlast gestart. Doel is inzicht te krij...

Lees verder

Door inspanningen PvdD geen subsidies meer voor gebruik roofvogels en uilen bij culturele evenementen

Naar aanleiding van mondelinge vragen van Partij voor de Dieren Utrecht beloofde het college van B&W dat zij geen subsidies m...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief