Doe mee aan onze Dieren­dag­actie voor Dieren­voed­selbank Utrecht!


15 september 2021

Maandag 4 oktober is het weer Dierendag! De Utrechtse raadsfractie van de Partij voor de Dieren wil die dag graag Dierenvoedselbank Utrecht en haar cliënten met huisdieren extra ondersteunen.

De Dierenvoedselbank helpt minima met het voeden en verzorgen van hun huisdieren, zodat deze dieren gezond kunnen leven ondanks een krapper inkomen van hun verzorgers. De Partij voor de Dieren heeft regelmatig contact met de Dierenvoedselbank en brengt haar dienstverlening regelmatig bij het stadsbestuur onder de aandacht, zodat zij steun (blijven) krijgen en niet vergeten worden als er over armoede en/of dierenwelzijn gesproken wordt.

De Dierenvoedselbank is altijd op zoek naar eten en spullen om te verdelen onder haar cliënten. In het kader van Dierendag roept de Partij voor de Dieren iedereen die (huis)dieren een warm hart toedraagt op om (extra) voedsel en dierbenodigdheden te doneren aan de Dierenvoedselbank. Dit is wat zij op dit moment het hardst nodig hebben:

  • Kattensnoepjes/snacks
  • Kattenbakkorrels
  • Speeltjes hond/kat
  • Nageltang honden
  • Borstel/kammen honden
  • Voer hond/kat (zowel droogvoer als natvoer)

We vragen iedereen die iets wil doneren om:

- Op maandag 27 september tussen 11 en 19 uur spullen af te komen leveren op het Stadhuis op Korte Minrebroederstraat 2 (het oude stadhuis, naast De Zaak). Je kunt de spullen afgeven bij de bewakers of bodes of direct in de doos leggen die beneden in de hal klaarstaat.

of

- Op maandag 27 september tussen 13:30 uur en 21 uur spullen af te leveren op Prinses Ireneplateau 28 (Zuilen)

We willen heel graag alle spullen op woensdag 29 september naar de Dierenvoedselbank brengen voor een officieel overhandigings- en fotomoment. Let erop dat de spullen die je doneert nieuw of nauwelijks gebruikt zijn, en dat de voederverpakkingen liefst nog gesloten zijn. Droogvoerverpakkingen die nog niet over de datum zijn en waarvan het voer nog goed droog en eetbaar is kan overigens ook. Dieetvoeding voor dieren is ook van harte welkom, denk aan niervoeding en dergelijke.

Vragen over deze actie van de Partij voor de Dieren kun je stellen via partijvoordedieren@raad.utrecht.nl. We hopen dat jullie massaal willen doneren!

NB Mocht het je echt niet uitkomen om de spullen op de genoemde dagen te doneren via de Partij voor de Dieren, dan kun je ook zelf spullen kopen of brengen bij de partners van de Dierenvoedselbank: www.dierenvoedselbankutrecht.nl/index.php?page=inzamelpunten. Doe er dan een briefje bij met de melding dat dit voor de Dierendagactie van de Partij voor de Dieren is, dan weten we wat er ingezameld is. Je kunt ook op woensdagochtenden spullen doneren bij de Dierenvoedselbank zélf. Dit kan van 10 tot 13 uur op de Burgemeester van Tuylkade 142 in Zuilen. Op de site van de Dierenvoedselbank zie je ook op welke andere manieren je ze kunt steunen.

Over de Dierenvoedselbank

Stichting Dierenvoedselbank Utrecht biedt sinds 2014 geheel belangeloos ondersteuning bij het onderhouden van huisdieren in Utrecht en draagt bij in dierenartskosten. Op deze manier draagt de Dierenvoedselbank haar steentje bij aan de maatschappij en zorgt dat mens en dier geholpen worden om uit de sociale armoede te komen. Zij hebben regels opgesteld voor mensen die in aanmerking willen komen voor steun. Zo wordt met degenen die aangesloten zijn voor hulp afgesproken dat zij geen nieuwe dieren in huis halen. Het gaat om steun voor dieren die al bij mensen woonden toen ze in de financiële problemen raakten.

PS Op de foto, gemaakt in maart 2021, staan PvdD raadslid Maarten van Heuven (links) en initiatiefnemer Bianca Leijgraaff (rechts) met twee vrijwilligers. Het pand is inmiddels verder opgeknapt.