Doe mee met onze Dieren­dag­actie voor Dieren­voed­selbank Utrecht!


18 september 2023

Woensdag 4 oktober is het weer Dierendag. De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil rond die dag – net als de afgelopen twee jaar - Dierenvoedselbank Utrecht en haar cliënten met huisdieren extra ondersteunen. De Dierenvoedselbank gaf aan dat ze dit jaar vooral heel graag snacks voor honden, katten, konijnen, cavia’s, papegaaien (roodstaart) en parkieten wil ontvangen, omdat daar een tekort aan is. Maar honden- en kattenvoer is natuurlijk ook welkom. We roepen iedereen op om op maandag 2 en dinsdag 3 oktober dierensnacks en -voedsel te doneren op het Stadhuis in Utrecht! Wij brengen de complete inzameling op Dierendag naar de Dierenvoedselbank.

De Dierenvoedselbank helpt minima met het voeden en verzorgen van hun huisdieren, zodat deze dieren gezonder kunnen leven, ondanks een krapper inkomen van hun verzorgers. Veel mensen hebben het financieel zwaar en dan is het extra belangrijk om goed voor hun dieren te kunnen blijven zorgen. Helaas krijgt de Dierenvoedselbank steeds meer aanmeldingen van mensen die de verzorging van hun huisdieren niet meer kunnen betalen. En de donaties lopen ook terug, omdat ook anderen het moeilijker vinden om de eindjes aan elkaar te knopen.

Vooral snacks nodig voor diverse dieren

De Partij voor de Dieren ging onlangs weer in gesprek met de Dierenvoedselbank over wat zij nu nodig hebben. Wat vooral nodig is, zijn snacks voor honden, katten, konijnen, cavia’s, papegaaien (roodstaart) en parkieten. Honden- en kattenvoer hebben ze op zich op dit moment genoeg, maar natuurlijk is iedereen welkom om ook dit voer te doneren.

We vragen iedereen die iets wil doneren om:

  • Op maandag 2 oktober tussen 10:00 en 20:00 uur spullen af te leveren op het Stadhuis op Korte Minrebroederstraat 2 (het oude stadhuis, in de binnenstad. Je kunt naar binnen aan de kant van het Stadhuisplein of de Stadhuisbrug). Je kunt de spullen afgeven bij de bewakers of bodes of direct in de bakfiets leggen die staat in de nis bij de trouwingang (de bewakers kunnen je de weg wijzen).
  • Op dinsdag 3 oktober tussen 10:00 en 19:00 uur spullen af te komen leveren op het Stadhuis.

We brengen vervolgens de complete inzameling naar de Dierenvoedselbank. De Dierenvoedselbank neemt nieuwe verpakkingen aan, maar ook droogvoerverpakkingen die nog niet over de datum zijn en waarvan het voer nog goed droog en eetbaar is. Dieetvoeding voor katten en honden is ook welkom, denk aan niervoeding, voer tegen blaasgruis en dergelijke.

Vragen over deze actie van de Partij voor de Dieren kun je stellen via partijvoordedieren@utrecht.nl. We hopen dat jullie massaal willen doneren!

Andere donatiemogelijkheden

NB Mocht het je echt niet uitkomen om de spullen op de genoemde dagen te doneren via de Partij voor de Dieren, dan kun je ook zelf spullen kopen en/of brengen bij de partners van de Dierenvoedselbank. Je kunt ook op dinsdag- en woensdagochtenden voer doneren bij de Dierenvoedselbank zélf. Dit kan van 11 tot 14 uur op de Burgemeester van Tuylkade 142 in Zuilen. Op de site van de Dierenvoedselbank zie je ook op welke andere manieren je ze kunt steunen.

Over de Dierenvoedselbank

Stichting Dierenvoedselbank Utrecht biedt sinds 2014 geheel belangeloos ondersteuning bij het onderhouden van huisdieren in Utrecht. Op deze manier draagt de Dierenvoedselbank haar steentje bij aan de maatschappij en zorgt ervoor dat mens en dier geholpen worden om uit de sociale armoede te komen. Zij hebben regels opgesteld voor mensen die in aanmerking willen komen voor steun. Zo wordt met degenen die aangesloten zijn voor hulp afgesproken dat zij geen nieuwe dieren in huis halen. Het gaat om steun voor dieren die al bij mensen woonden toen ze in de financiële problemen raakten.

De Partij voor de Dieren heeft regelmatig contact met de Dierenvoedselbank en brengt haar dienstverlening regelmatig bij de wethouders onder de aandacht, zodat zij steun (blijven) krijgen en niet vergeten worden als er over armoede en/of dierenwelzijn gesproken wordt.

Gerelateerd nieuws

Vuurtje stoken: de lol weegt niet op tegen de gezondheidsschade

De Partij voor de Dieren en GroenLinks willen het gebruik van vuurkorven aan banden leggen. Rachel Heijne van GroenLinks: “De...

Lees verder

PvdD bezorgd over nieuwe kippenstal op de Uithof

De Partij voor de Dieren is bezorgd over de komst van een nieuwe grote kippenstal op de Uithof in Utrecht. In antwoord op onz...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief