PvdD bezorgd over nieuwe kippenstal op de Uithof


10 oktober 2023

De Partij voor de Dieren is bezorgd over de komst van een nieuwe grote kippenstal op de Uithof in Utrecht. In antwoord op onze vragen over de stal (waar we toevallig van hoorden van een inwoner van Utrecht en later pas een melding van kregen via de gemeente) zegt het college van B&W dat er dierproeven op 'slechts een beperkt deel van de kippen (noem dat maar 'slechts': 150 kippen!) worden gedaan waarvan gezegd wordt: "Van de kippen die wel als proefdier worden ingezet is de verwachting dat deze veelal niet te maken krijgen met matig of ernstig ongerief.". Wat een vage bewoording!

De rest van de kippen krijgt dan misschien niet te maken met dierproeven, maar wij vinden het belachelijk dat in een tijd dat veestallen zouden moeten worden afgebouwd, er een nieuwe bijkomt in Utrecht.

Lees onze vragen en de antwoorden via https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/vragen/schriftelijke-vragen-mega-kippenverblijf-bij-universiteit-utrecht. We hopen dat er nog mogelijkheden zijn om deze stal tegen te houden.

Gerelateerd nieuws

Doe mee met onze Dierendagactie voor Dierenvoedselbank Utrecht!

Woensdag 4 oktober is het weer Dierendag. De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren wil rond die dag – net als de afg...

Lees verder

Partij voor de Dieren heropent meldpunt vuurwerkoverlast

Het vuurwerkmeldpunt is gesloten op 8 januari 2024Iedereen die in Utrecht overlast ervaart van vuurwerk kan dit vanaf nu meld...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief