Eet geen Dierendag op het stads­kantoor


4 oktober 2017

Vandaag, op Dierendag, werd er op het stadskantoor in Utrecht alleen vegetarisch eten geserveerd aan de ambtenaren, wethouders en andere medewerkers. Dit was een initiatief van cateraar Albron, die honderden restaurants in Nederland op deze manier vandaag diervriendelijker maakte.

De Partij voor de Dieren kon deze gelegenheid natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus zijn raadslid Eva van Esch en fractiemedewerker Saskia Oskam gaan lunchen in het stadskantoor. Resultaat: twee heerlijke veganistische lunches gegeten! Hieronder staan wat foto’s van het eten.

En goed nieuws: op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, biedt Albron wederom in honderden restaurants, waaronder het stadskantoor, een volledig vegetarische lunch. Laten we hopen dat dit voortaan ieder jaar gaat gebeuren, en het liefst nog veel vaker dan 2 keer per jaar. De PvdD blijft er in ieder geval bij het college van B&W op aandringen dat de gemeentelijke organisatie en de stad vanwege onder meer duurzaamheid en dierenwelzijn toe moet naar een meer plantaardig voedingspatroon. Beter voor mens, dier, natuur en milieu!

Eva van Esch en Saskia Oskam