Eet geen Dierendag op het stads­kantoor


4 oktober 2017

Vandaag, op Dierendag, werd er op het stadskantoor in Utrecht alleen vegetarisch eten geserveerd aan de ambtenaren, wethouders en andere medewerkers. Dit was een initiatief van cateraar Albron, die honderden restaurants in Nederland op deze manier vandaag diervriendelijker maakte.

De Partij voor de Dieren kon deze gelegenheid natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus zijn raadslid Eva van Esch en fractiemedewerker Saskia Oskam gaan lunchen in het stadskantoor. Resultaat: twee heerlijke veganistische lunches gegeten! Hieronder staan wat foto’s van het eten.

En goed nieuws: op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, biedt Albron wederom in honderden restaurants, waaronder het stadskantoor, een volledig vegetarische lunch. Laten we hopen dat dit voortaan ieder jaar gaat gebeuren, en het liefst nog veel vaker dan 2 keer per jaar. De PvdD blijft er in ieder geval bij het college van B&W op aandringen dat de gemeentelijke organisatie en de stad vanwege onder meer duurzaamheid en dierenwelzijn toe moet naar een meer plantaardig voedingspatroon. Beter voor mens, dier, natuur en milieu!

Eva van Esch en Saskia Oskam

Gerelateerd nieuws

PvdD bij protest tegen bomenkap Amelisweerd

Op zondag 24 september 2017 was de Partij voor de Dieren aanwezig bij de protestactie tegen de geplande bomenkap bij Ameliswe...

Lees verder

Standpunt Partij voor de Dieren erfpachtregeling Utrecht

De Partij voor de Dieren heeft vorig jaar in de Utrechtse gemeenteraad gestemd voor een regeling om erfpacht af te kunnen kop...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief