Standpunt Partij voor de Dieren erfpacht­re­geling Utrecht


10 oktober 2017

De Partij voor de Dieren heeft vorig jaar in de Utrechtse gemeenteraad gestemd voor een regeling om erfpacht af te kunnen kopen. We vinden dat er voor iedereen een rechtvaardige afkoopprijs bepaald moet worden. Bestaande rechten mogen niet zomaar worden aangepast, vinden we, en er mag geen willekeur zijn bij het vaststellen van (nieuwe) tarieven - daar moet een goede onderbouwing bij zijn. De afkoopregeling moet eerlijk zijn tegenover de Utrechtse huizenbezitters.

Vele mensen hebben de PvdD en de andere partijen in de Utrechtse gemeenteraad hierover benaderd, we ontvingen én ontvangen nog steeds zeer veel berichten waaruit we opmaken dat de door het college voorgestelde conversieregeling door diverse huiseigenaren zeker niet zo aantrekkelijk wordt ervaren als het college het presenteert.

Meerdere fracties zijn nu hierop ingesprongen, zodat er hopelijk een oplossing komt voor schrijnende situaties. Daarom heeft de Partij voor de Dieren de keuze gemaakt om de aandacht te blijven focussen op onze kernthema's dieren, natuur en milieu. Wanneer dit voorstel in de raad besproken wordt, stemmen we in met een zo eerlijk mogelijke regeling.

Gerelateerd nieuws

Eet geen Dierendag op het stadskantoor

Vandaag, op Dierendag, werd er op het stadskantoor in Utrecht alleen vegetarisch eten geserveerd aan de ambtenaren, wethouder...

Lees verder

Partij voor de Dieren neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen Utrecht

De Partij voor de Dieren neemt op 21 maart 2018 opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht. Deze week i...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief