Gemeente op verzoek van PvdD aan de slag met zwerf­afval bij Tivoli­Vre­denburg


23 augustus 2018

Op verzoek van de Partij voor de Dieren is de gemeente Utrecht meer zwerfafval gaan opruimen op de trappen en in het water bij TivoliVredenburg en op andere locaties in de stad. Ook wordt op basis van bevindingen van de PvdD een prullenbak geplaatst bij deze trappen.

De Utrechtse werkgroep van de Partij voor de Dieren organiseert regelmatig zogenaamde cleanups in diverse wijken in de stad. Zo vonden deze cleanups al plaats in Lombok, in en rond het Julianapark in Zuilen, in en rond het Griftpark en tevens in de binnenstad. Tijdens deze laatste cleanup, maar ook met behulp van observaties door een fractiemedewerker van de PvdD, werd geconstateerd dat veel mensen afval laten liggen op en rond de trappen bij TivoliVredenburg.

Eva van Esch, raadslid Partij voor de Dieren Utrecht: “Dit afval komt natuurlijk ook in het water terecht en brengt hiermee het waterleven in gevaar. We zagen regelmatig meerkoetenjongen tussen het plastic zwemmen en dat is levensgevaarlijk voor hen, en ook voor andere dieren. Daarom hebben wij het college in schriftelijke vragen gevraagd op deze locatie extra maatregelen te nemen, zodat afval zo snel mogelijk wordt verwijderd of netjes in een prullenbak wordt gegooid.”

Gerelateerd nieuws

PvdD Utrecht start Meldpunt Festivaloverlast

De Partij voor de Dieren is een Meldpunt Festivaloverlast gestart. Doel is inzicht te krijgen in hoe adequaat de gemeente omg...

Lees verder

Jumbo stopt met verkoop van levende kreeften na protesten PvdD Utrecht

Jumbo stopt in al haar foodmarkten met de verkoop van levende kreeften. Dit naar aanleiding van protestacties en campagnes va...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief