PvdD Utrecht start Meldpunt Festi­val­overlast


19 juli 2018

De Partij voor de Dieren is een Meldpunt Festivaloverlast gestart. Doel is inzicht te krijgen in hoe adequaat de gemeente omgaat met klachten van inwoners over de overlast door festivals en evenementen in de stad. Want waar de fractie vaak van inwoners hoort dat er met hun klachten niets tot weinig gedaan wordt, zei de wethouder onlangs dat er altijd aan de hand van klachten wordt gehandeld door de gemeente. De Partij voor de Dieren is daar nog niet van overtuigd en wil aan de hand van het Meldpunt achterhalen hoe het zit.

De fractie van de Partij voor de Dieren ontvangt vaak signalen van inwoners over de slechte afhandeling van hun meldingen over de overlast veroorzaakt door festivals en evenementen. Het kan gaan om onder andere lawaai, stank, afval, dierenleed en schade aan de omgeving en het groen. Inwoners melden bij de PvdD dat het telefoonnummer 14030 van de gemeente buiten kantooruren niet goed bereikbaar is, of dat er met een klacht niets wordt gedaan.

“Onlangs dienden we een motie in met als doel meer geld beschikbaar te stellen voor toezicht en handhaving rond festivals en evenementen, maar die werd weggewuifd door de wethouder, omdat er volgens hem geen probleem was”, zegt PvdD-raadslid Maarten van Heuven. “De wethouder zei dat de gemeente telefonisch uitstekend bereikbaar is, maar ook dat er na melding altijd een toezichthouder wordt gestuurd naar een evenement. Helaas krijgen wij signalen van inwoners dat dit niet klopt, en daarom gaan we dit deze zomer testen.”

De Partij voor de Dieren roept inwoners van Utrecht die last hebben van een festival of evenement op hun klacht in te dienen bij de gemeente, en te bekijken wat ermee gebeurt. Vervolgens wil de fractie graag van inwoners horen of de gemeente adequaat met de melding is omgegaan. “Weliswaar kunnen wij het probleem zelf niet oplossen, maar we kunnen wél zien hoe de gemeente de meldingen oppakt. En mocht blijken dat veel inwoners een slechte afhandeling van hun klachten ervaren, dan zullen we dat zeker in de gemeenteraad aan de orde stellen!”, aldus Van Heuven.

Het Meldpunt Festivaloverlast is inmiddels gesloten.

Gerelateerd nieuws

Inzet Partij voor de Dieren voor groen rondom Anatomiegebouw Utrecht

Het voormalig Anatomiegebouw in Wittevrouwen heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De nieuwe eigenaar verbouwt het pand, naast ...

Lees verder

Gemeente op verzoek van PvdD aan de slag met zwerfafval bij TivoliVredenburg

Op verzoek van de Partij voor de Dieren is de gemeente Utrecht meer zwerfafval gaan opruimen op de trappen en in het water bi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief