Huidige PvdD-fractie wil door na de verkie­zingen


Maarten van Heuven kandidaat-lijst­trekker, Anne Sasbrink plaats 2

28 juni 2021

Maarten van Heuven en Anne Sasbrink, beiden raadslid van de Partij voor de Dieren in gemeente Utrecht, hebben zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Van Heuven kandideert zich als lijsttrekker en Sasbrink neemt graag plaats 2 op de lijst in. Van Heuven en Sasbrink vormen de huidige fractie van de Partij voor de Dieren en zitten in de raad sinds respectievelijk 2018 en 2019. “Ervan uitgaande dat de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen groeit, zal onze nieuwe fractie zowel ervaring als ‘vers bloed’ bevatten, en dat is goed nieuws voor dieren, natuur en klimaat!”, aldus Van Heuven en Sasbrink.

Maarten van Heuven kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in de raad toen de Partij voor de Dieren groeide van één naar twee zetels. Toen toenmalig fractievoorzitter Eva van Esch eerst met zwangerschapsverlof ging en daarna naar de Tweede Kamer vertrok kwam Anne Sasbrink eerst tijdelijk en daarna permanent in de raad. Fractievoorzitter Van Heuven zet zich onder meer in voor dierenwelzijn en klimaat, en stuurt op een economie die meer rekening houdt met het ecologisch plafond van onze planeet. Sasbrink komt op voor biodiversiteit, voor een groene openbare ruimte, natuurinclusief bouwen en strijdt voor het behoud en de aanplant van bomen.

Van Heuven: “Na deze eerste periode in de raad merk ik dat ik nog lang niet klaar ben met het verwezenlijken van onze idealen. Ook in het Utrechtse beleid staat de mens en diens kortetermijnbelangen helaas nog centraal. In rap tempo zijn we onze planeet aan het verknallen, en daar moeten we zo snel mogelijk mee stoppen.” Sasbrink: “Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen stroomde ik wat later de raad in. Met veel plezier kom ik op voor ons Plan B, en doe ik dat ook vanaf maart als er een nieuwe gemeenteraad gekozen wordt.” Beiden verwachten dat de Partij voor de Dieren na de komende verkiezingen groeit naar drie of meer zetels: “Zo komt er ‘vers bloed’ bij in onze fractie en hebben we nog meer vechtkracht om te strijden voor de belangen van dieren, natuur en klimaat”.

De kandidatuur van Maarten van Heuven en Anne Sasbrink moet nog worden goedgekeurd door de kandidatencommissie en het partijcongres van de Partij voor de Dieren. Dat laatste gebeurt in november. “We verheugen ons op de campagne. Er is nog veel te doen om Utrecht écht diervriendelijk, groen en duurzaam te maken. Utrecht bungelt onderaan het lijstje van aantal bomen per inwoner, door de groei van de stad wordt het steeds moeilijker de schaarse ruimte eerlijk te verdelen, dieren komen in de knel, en het huidige college heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn uitgesteld tot 2050. De Partij voor de Dieren gaat hier verandering in brengen en wat ons betreft zijn dit dan ook de belangrijkste thema’s voor de komende verkiezingen!”, aldus Van Heuven en Sasbrink. De volledige concept-kandidatenlijst wordt naar verwachting na de zomer bekend.

Zie hier een overzicht van behaalde resultaten van de Partij voor de Dieren in Utrecht: https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/resultaten.

Gerelateerd nieuws

Vuurwerkverbod voor particulieren in gemeente Utrecht lijkt in aantocht

Utrecht wil het afsteken van vuurwerk in de gemeente aan banden leggen. Dat blijkt uit een brief die burgemeester Sharon Dijk...

Lees verder

Voorjaarsnotaperikelen rond dieren, natuur en milieu

De afgelopen maand heeft de Utrechtse gemeenteraad zich druk beziggehouden met de Voorjaarsnota 2021 en de Jaarstukken 2020 v...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van het landelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren

    Abonneer op de nieuwsbrief